Τρία εκατομμύρια ζητά η NOVA!

Τα απόνερα της κρίσης στις σχέσεις μεταξύ της Superlegue και της ΕΠΟ που προκάλεσε την αναβολή της 11ης αγωνιστικής εισέβαλαν στις σχέσεις της Λίγκας με το συνδρομητικό κανάλι. H Nova ενεργοποίησε δύο ρήτρες και ζητά από τη διοργανώτρια αρχή την καταβολή 3 εκατομμυρίων ευρώ!

Αποζημίωση ύψους 3εκ. ευρώ αξιώνει η Νοva από τη Superleague ενεργοποιώντας γι’ αυτό το σκοπό δύο ρήτρες στο μεταξύ των δύο πλευρών συμβόλαιο ύψους 1,5 εκ η κάθε μία.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη ρήτρα αφορά στην αναβολή της αγωνιστικής λόγω του μη ορισμού των διαιτητών και η άλλη το γεγονός ότι η Λίγκα δεν όρισε αγωνιστική ημέρα μετά τα Χριστούγεννα όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί (ήταν το πρώτο ελεύθερο σαββατοκύριακο μετά την αναβολή της 11ης αγωνιστικής).

Μία πρώτη, διερευνητική συνάντηση των δύο πλευρών έγινε την Δευτέρα (01/12) χωρίς όμως να επιτευχθεί συμφωνία (συναντήθηκαν οι Γιώργος Μποροβήλος-Μιχάλης Αναγνώστου με τους επιτελείς της Nova Παπαδόπουλο, Κασκανιώτη). Οι διαπραγματεύσεις φυσικά και θα συνεχιστούν αλλά προς το παρόν το συνδρομητικό κανάλι τηρεί μία σχετικά σκληρή στάση στο ζήτημα.

Από την πλευρά της η Λίγκα χρησιμοποιεί ως υπερασπιστική γραμμή το επιχείρημα ότι δεν ευθύνεται για την αναβολή της αγωνιστικής καθώς την απόφαση αυτή την έλαβε ουσιαστικά η ΕΠΟ με το να μην ορίσει διαιτητές στα εθνικά πρωταθλήματα.

Προτεραιότητα για τη Λίγκα πάντως είναι να μην διαταράξει τις σχέσεις της με τη Nova που αποτελεί το βασικό χρηματοδότη του πρωταθλήματος με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: contra.gr