Εσκασαν οι ποινικές διώξεις

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και πριν από λίγο έσκασε η βόμβα με τις ποινικές διώξεις. Ασκήθηκαν σε 16 παράγοντες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στημένους αγώνες. Ονόματα όμως δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, κάλεσε τους δημοσιογράφους και υπήρξε ενημέρωση απο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, κ.Ζαγοραίο.

Ο τελευταίος έκανε λόγο για άσκηση ποινικών διώξεων σε 16 άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και δωροδοκία-δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, καθώς δεν έχει γίνει ακόμη άρση του απορρήτου. Επίσης δεν επιβεβαίωσε αν μέσα στους 16 βρίσκονται και οι αρχικά 11 ύποπτοι. Εκείνο που διευκρίνισε ωστόσο ήταν πως πρόκειται για στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιρικούς παράγοντες και διαιτητές, ενώ για κάποιους οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και για κάποιους σε βαθμό πλημμελήματος.

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ αυτών βρίσκονται τέσσερις παράγοντες της ΕΠΟ, δύο της ΚΕΔ, τρεις διαιτητές, δυο παράγοντες ΠΑΕ και πέντε από άλλες επιτροπές.