«Ξέρουμε από καυτές έδρες»

Η Γκινγκάμπ ήρθε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, οι Γάλλοι άκουσαν για την Τούμπα, περιμένουν να τη δουν, αλλά δεν την φοβούνται….

“Γνωρίζουμε την ατμόσφαιρα εδώ, αλλά αυτά δεν μας προβληματίζουν. Υπάρχουν και στη Γαλλία καυτές έδρες, που μοιάζουν με την έδρα του ΠΑΟΚ, όπως στη Μασσαλία, στο Σεντ Ετιέν, στο Βαλάνς, στη Μπαστιά. Εμείς είμαστε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Το ότι θα υπάρχει θόρυβος στο γήπεδο, θα μας δώσει ώθηση” είπε ο προπονητής της Γκινγκάμπ, Ζοσελίν Γκουβερνέκ, συμφωνώντας με τους παίκτες του…

“Όντως είναι γνωστή η ατμόσφαιρα της Τούμπας, αλλά είναι κάτι που δεν μας τρομάζει. Και στη Γαλλία υπάρχουν καυτές έδρες, όπως της Μαρσέιγ, της Σεντ Ετιέν ή της Μπαστιά. Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε ζεστές έδρες. Αυτό που μετρά είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Εδώ ήρθαμε για να παίξουμε” είπε νωρίτερα ο Ζερεμί Σορμπόν, ο αμυντικός της Γκινγκάμπ.

Όσο για το παιχνίδι;

“Παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ, ξέρω ότι είναι πρώτος στην βαθμολογία, παρά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, η ομάδα βρίσκεται σε μια πολύ καλή κατάσταση. Για μας είναι σημαντικό, πως σε για ένα διάστημα ήμασταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά με κάποιες συνεχόμενες επιτυχίες, ανεβήκαμε. Στην αρχή δεν είχαμε τα αποτελέσματα, αν και παίζαμε καλά. Αύριο θα γίνει ένα μεγάλο ματς. Ο ΠΑΟΚ θα πιέσει, θα αμυνθούμε, έχουμε τέτοιες αρετές, αλλά έχουμε και επιθετικές αρετές. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο, όχι μόνο να αμυνθούμε. Αυτός που πρέπει να σκοράρει, είναι ο ΠΑΟΚ. Αλλά η Γκινγκάμπ δεν θα αρκεστεί σε έναν παθητικό ρόλο” τόνισε ο Γκουβερνέκ, ο οποίος είπε πως θα ενημερώσει μετά την προπόνηση, για τους παίκτες, που είναι εδώ κι αυτούς που δεν έχουν έρθει.

Εδώ είναι σίγουρα ο Λιονέλ Ματίς, που μίλησε και στην συνέντευξη τύπου.

“Γνωρίζουμε ότι δύσκολο παιχνίδι, παίζουμε στην έδρα του ΠΑΟΚ, υπάρχει και η ισοπαλία για μας, δεν υπάρχει κανένα άγχος, απεναντίας έχουμε μεγάλο κίνητρο, για μας είναι ένας τελικός. Δεν έχουμε κανένα άγχος. Δε νομίζω να έχει άγχος κι ο ΠΑΟΚ, είναι συνηθισμένος σε τέτοια παιχνίδια, παίζει στην έδρα του, θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι του” είπε ο έμπειρος χαφ της Γκινγκάμπ, από τους κορυφαίους στο πρώτο παιχνίδι.

“Στο πρώτο παιχνίδι, δεν μας έκανε εντύπωση κάποιος παίκτης, ο ΠΑΟΚ είναι ένα σύνολο, που το σεβόμαστε και θα αντιμετωπίσουμε. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και σημαντικό για μας, διότι αν τα καταφέρουμε, η Γκινγκάμπ θα περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Είμαστε εδώ με όλη μας την ψυχή να παλέψουμε για να προκριθούμε, να μην απογοητεύσουμε τους παίκτες” είπε ο Ζερεμί Σορμπόν.

Δείτε όλη τη συνέντευξη τύπου της Γκινγκάμπ