Τι συμβαίνει με τον Τζιόλη

O Άγγελος Αναστασιάδης σπάνια μιλάει για παίκτες δημόσια, στη σημερινή συνέντευξη τύπου για το παιχνίδι με την Γκινγκάμπ έκανε μια εξαίρεση. Όχι μόνο για να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος στην περίπτωση του Τζαβέλλα, αλλά για να μιλήσει και για το πρόβλημα του Τζιόλη και να του απονείμει τα εύσημα.

“Ο Τζιόλης κουβαλάει έναν τραυματισμό εδώ κι ένα χρόνο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τον ξεκουράσουμε ή να πάει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Αυτό το παιδί, όχι μόνο σκύβει το κεφάλι και τρίζει τα δόντια του, αλλά δίνει την ψυχή του για την ομάδα” είπε για τον διεθνή χαφ, ο οποίος πραγματικά παίζει με πρόβλημα.

Ο Τζιόλης ταλαιπωρείται από το σύνδρομο κοιλιακών – προσαγωγών κι αυτό καταπολεμάται είτε με επέμβαση, είτε με ξεκούραση. Όπως είπε κι ο Αναστασιάδης, δεν υπάρχει πολυτέλεια για τίποτα από τα δύο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο διεθνής μέσος δεν μπορεί να παίζει κάθε τρεις μέρες, καθώς δεν μπορεί να σηκώσει αυτή την επιβάρυνση. “Είπαμε να τον πάμε μία – μία, σα φαντάρο. Μία να παίζει, μία να μένει έξω να ξεκουράζεται” λένε στον ΠΑΟΚ για τον Τζιόλη, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, η λειψανδρία τους χάλασε τα σχέδια.

Ο Τζιόλης ξέρει ότι όσο παίζει σ΄ αυτούς τους ρυθμούς δεν πρόκειται να ξεπεράσει το πρόβλημα, αλλά είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η διάθεσή του να βοηθήσει την ομάδα.

Στο Μινσκ κανονικά δεν έπρεπε να παίξει, γιατί πονούσε πριν το παιχνίδι, ωστόσο ύστερα από συζήτηση με τον προπονητή και τον γιατρό, ο ίδιος ο Τζιόλης αποφάσισε να παίξει. Μετά το παιχνίδι δεν μπορούσε να κουνηθεί.

Κανονικά δεν έπαιζε την Κυριακή στην Ξάνθη, γιατί είχε παίξει πριν τρεις μέρες στο Καραϊσκάκη, αλλά ελλείψει Τσαβέλλα και Κατσικά, μπήκε κι έπαιξε κεντρικός αμυντικός δίπλα στον Βίτορ.

Το τι θα κάνει αύριο, είναι άγνωστο. Κανονικά, μάλλον δεν θα παίξει, άλλωστε σ  αυτό το παιχνίδι υπάρχει Τζαβέλλας και στο κέντρο, υπάρχει λύσεις. Χθες δεν έκανε καν προπόνηση, σήμερα θα παρθεί η απόφαση. Λογικά, δεν θα παίξει.

Στην κατάσταση που είναι ο Τζιόλης, είναι κι άλλοι παίκτες. Γνωστή είναι η περίπτωση του Σαλπιγγίδη, ο οποίος χτύπησε στο πόδι του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρινιο, αλλά συνέχισε να παίζει, έστω και με πρησμένο πόδι.

Είναι κι άλλοι παίκτες, που τον τελευταίο καιρό ζουν με τον πόνο και μπαίνουν και παίζουν. Έστω κι αν δεν είναι κι ότι πιο λογικό, να παίζουν παίκτες που δεν είναι 100% καλά, το ότι μπαίνουν και παίζουν έτσι, σίγουρα κάτι δείχνει.