Γερά για την πρόκριση η Εθνική πόλο!

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, καθώς επικράτησε και της Σλοβακίας στο Νόβακι με 16-10, στο πλαίσιο του προκριματικού ομίλου του World League.

Έχοντας κερδίσει, ήδη, τη Ρουμανία στον Πειραιά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπαίνει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση, η οποία, όπως φαίνεται, θα κριθεί στα δυο παιχνίδια με την ισχυρή του ομίλου, Ουγγαρία.

“Το βασικό είναι ότι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν απολύτως στα καθήκοντά τους, γι’ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια… Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Θα δούμε ξανά όλα τα σημεία του αποψινού ματς και θα στρέψουμε αμέσως τα βλέμματα και την προσοχή μας στο επόμενο παιχνίδι με την Ουγγαρία. Και θα το αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα φυσικά”, δήλωσε, μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Σάκης Κεχαγιάς.

Ο  άτυχος της αναμέτρησης ήταν ο Κυριάκος Ποντικέας, καθώς στις πρώτες στιγμές του αγώνα, έσπασε τη μύτη του σε σύγκρουση με αντίπαλο παίκτη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι στο πλευρό του Σάκη Κεχαγιά κάθισε ο Δημήτρης Κραβαρίτης, ενώ για ένα ακόμη παιχνίδι δεν αγωνίστηκαν οι Κώστας Τσαλκάνης, Μανώλης Μυλωνάκης και Χρήστος Αφρουδάκης, ενώ απουσίασε και ο Βαγγέλης Δελακάς λόγω τραυματισμού.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 10-16

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 0-4, 3-5

Ελλάδα: Βλαχόπουλος 4, Γούνας 3, Φουντούλης 4, Καπότσης 1, Τίγκας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2

Τα αποτελέσματα του ομίλου:

1η αγωνιστική

Ελλάδα – Ρουμανία 15-8

Ουγγαρία – Σλοβακία 13-6

2η αγωνιστική

Σλοβακία – Ελλάδα 10-16

Ουγγαρία – Ρουμανία 20-10

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Ελλάδα 6 31-18

2. Ουγγαρία 6 33-16

3. Σλοβακία 0 16-29

4. Ρουμανία 0 18-35

Το πρόγραμμα του ομίλου:

20 Ιανουαρίου, ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία, Ρουμανία – Σλοβακία

17 Φεβρουαρίου, Ρουμανία – ΕΛΛΑΔΑ, Σλοβακία – Ουγγαρία

17 Μαρτίου, Ρουμανία – Ουγγαρία, ΕΛΛΑΔΑ – Σλοβακία

14 Απριλίου, Ουγγαρία – ΕΛΛΑΔΑ, Σλοβακία – Ρουμανία