Πυροσβέστης εντός κι εκτός γηπέδων!

Λίγο πριν κλείσει τα 40 του ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής συνεχίζει το ποδόσφαιρο και υπερασπίζεται φέτος την εστία του Άρη στην Γ΄Εθνική. Ο πολύπειρος γκολκήπερ έμαθε χρόνια να σβήνει φωτιές μέσα στην περιοχή του, αλλά αυτή είναι η δουλειά του και εκτός γηπέδων!

Ο Καρατζιοβαλής υπηρετεί στο πυροσβεστικό σώμα και αυτές τις μέρες ασκούσε κανονικά τα καθήκοντά του στην υπηρεσία του, δίνοντας μάχες με τις… πλημμύρες!

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Τότσικα είναι από την εφημερίδα “Δημοκρατία”…

«Οσο θυμάται την ποδοσφαιρική ζωή του, από μικρό παιδί, μία αποστολή είχε στα γήπεδα: να σώζει την εστία του από τα γκολ…

Ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής εδώ και 15 χρόνια βιώνει έναν διπλό ρόλο στη ζωή, αλλά και στο ποδόσφαιρο! Βασικός τερματοφύλακας του Αρη, αλλά και πυροσβέστης, φωνάζει παρών όπου τον καλεί το καθήκον. Οπως έκανε τις τελευταίες μέρες, όταν βρέθηκε στην πρώτη γραμμή προκειμένου να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Χαλκιδική.

Στα 39 χρόνια του ο Χαλκιδικιώτης πορτιέρο έχει μάθει να λέει «ναι» στις προκλήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος, αν και είχε αποφασίσει να κρεμάσει τα γάντια του, ο Αρης τού ζήτησε να συνεχίσει κάτω από τα δοκάρια και δεν αρνήθηκε. Οσο για την εμπειρία του στο Πυροσβεστικό Σώμα;

«Ηταν από τα πιο δύσκολα 48ωρα αυτά που περάσαμε στις αρχές της εβδομάδας. Ανοιξαν οι ουρανοί» λέει στη «δημοκρατία». Και υπογραμμίζει: «Είχαμε υπηρεσία στο κέντρο του Νέου Μαρμαρά, στη Σιθωνία. Το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπάει από τους κατοίκους που ήρθαν αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της θεομηνίας. Δεν ξέραμε πού να πρωτοπάμε».

Η δυνατή και συνεχής βροχόπτωση, που άνοιξε μεγάλες πληγές και στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, είχε ως αποτέλεσμα να επιστρατευτούν δεκάδες πυροσβέστες. «Υπήρχαν κλήσεις από Βουρβουρού, Συκία, Νέο Μαρμαρά, Τορώνη, από παντού, για να βγάλουμε νερά από πλημμυρισμένα υπόγεια, σπίτια» περιγράφει ο Καρατζιοβαλής. Και τονίζει: «Υπήρξε και ένα περιστατικό όπου χρειάστηκε να βγάλουμε μια γυναίκα από το αυτοκίνητο που το είχε παρασύρει ένας χείμαρρος. Δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν καλά»!

Οσο για τον δικό του διπλό ρόλο; «Στον Αρη έχουμε ιερή αποστολή την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, αλλά χρειάζονται… ενισχύσεις. Στην υπηρεσία μου έχω τη συνδρομή των διοικητών κ. Τσολάκη, Γκίνη και των συναδέλφων μου»»