“Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του”

Με τους παίκτες του τα έβαλε, ως συνήθως, ο Χουμπ Στέφενς, μετά την κατάρρευση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολλανδός έκανε λόγο για πρόβλημα νοοτροπίας, επισήμανε πολλές φορές ότι μετά το 0-2 η ομάδα του σταμάτησε να παίζει, ζήτησε απ΄ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους (προφανώς ισχύει και για τον ίδιο) και μάλλον χαριτολογώντας, είπε ότι είναι προτιμότερο να δέχεται ο ΠΑΟΚ πρώτος γκολ!

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ :

Για το παιχνίδι : «Είναι απίστευτο. Βλέποντας το παιχνίδι, εχουμε 2 πρόσωπα του ΠΑΟΚ. Έχουμε τον ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου και των δύο πρώτων λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο και τον ΠΑΟΚ των υπολοίπων 43 λεπτών. Είναι απίστευτο το πόσο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και πόσο τεμπέλικα αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι μετά το 0-2. Εμείς χτίσαμε την αυτοπεποίθηση του Εργοτέλη, τον κάναμε να πιστέψει ότι μπορεί να επιστρέψει στο παιχνίδι. Ξεχάσαμε ότι το παιχνίδι κρατά 90 λεπτά κι όχι 47. Οι ίδιοι παίκτες που έπαιξαν καλά μέχρι το 47’, έκαναν τα ίδια λάθη στη συνέχεια».

Για τους λόγους της καθίζησης στο δεύτερο μέρος : «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του και νομίζω ότι είναι σημαντικό να καταλάβει ο καθένας το δικό του λάθος, πριν δείξει στους υπόλοιπους τα δικά τους λάθη. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να κερδίζεις 0-2 εκτός έδρας και να σταματάς να παίζεις»

Για τα επαναλαμβανόμενα λάθη : «Δεν ειναι γενικά τα λάθη, από κάποιον ξεκινούν. Κάναμε λάθη και στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήμασταν αλάνθαστοι. Όταν βάζεις δύο γκολ και μάλιστα ωραία, μπορείς να παίξεις και ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά εμείς σταματήσαμε. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην είσαι συγκεντρωμένος και να κάνεις λάθη που οδηγούν σε τέτοια γκολ. Δεν είναι μόνο ένας παίκτης, είναι όλη η ομάδα»

Για το αν είναι άρρωστη η ομάδα: «Δεν νομίζω ότι η λέξη αρρώστια ταιριάζει, είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Γιατί να σταματήσεις να παίζεις ποδόσφαιρο στο 47’; Δεν ξερω αν δεν κάνουν οι παίκτες αυτά που τους λεω, αλλά πριν το ματς είπαμε ότι θέλει 90 λεπτα αγωνιστικότητα και αυτοσυγκέντρωση. Απ΄ αυτά που βλέπουμε, μάλλον είναι καλύτερα οταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ. Οι παίκτες προσπαθούν να βγάλουν παραπάνω πραγματα, αντιλαμβανόμενοι την πίεση. Όταν σκοράρουμε, εφησυχάζουμε, νομίζουμε ότι κάναμε τη δουλειά και δίνουμε ευκαιρία αντίπαλο να επιστρέψει».

Για το αν άξιζε ο ΠΑΟΚ τη νίκη με βάση τις ευκαιρίες : «Νομίζω ότι είχαμε ευκαιρία για το 0-2 και στο πρώτο μέρος, αλλά το κάναμε στο δεύτερο. Όταν είσαι στο 0-2 δεν μπορείς να χαλαλίζεις αυτό το προβάδισμα. Κάναμε λάθη που του δώσαμε του Εργοτέλη την δυνατότητα να πιστέψει ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι»

Για το αν διορθώνεται η κατάσταση : «Ελπίζω, πως ναι. Θα δουλέψουμε. Αρκετοί θα φύγουν με Εθνικές αυτές τις μέρες, θα γυρίσουν την Πέμτπη, θα είναι λίγο δύσκολη η εβδομάδα, αλλά θα επιμείνουμε, θα δουλέψουμε. Ελπίζω ότι θα έχουμε βελτίωση»

Για τους λόγους, που έπαιξε ρόμβο : «Επιλέξαμε ένα σχήμα χωρίς ακραίους παίκτες, με δύο επιθετικούς. Νομίζω πως δεν ήταν αυτό το πρόβλημά μας, δεν ήταν πρόβλημα τακτικό, αλλά νοοτροπίας. Παίξαμε και την Πέμπτη, είχαμε κι ένα μεγάλο ταξίδι, δεν είναι δικαιολογία αυτό, γιατί ο κάθε επαγγελματίας πρέπει να μπορεί να παιζει 3 παιχνίδια σε μια βδομάδα, αλλά είναι ένα γεγονός αυτό, συν το ότι είχαμε έναν φρέσκο αντίπαλο».