Κάποιος ενδιαφέρεται για τον Άρη

Ένα έγγραφο που εστάλη στον ερασιτέχνη Άρη γνωστοποιεί το ενδιαφέρον κάποιου επιχειρηματία για να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας. Αποστολέας είναι ο νομικός, Σπύρος Χριστοφορίδης, ο οποίος κι εκπροσωπεί τον εν λόγω ενδιαφερόμενο και με αυτή την επιστολή ζητά από τον ΑΣ να ενημερωθεί αν υπάρχει εξουσιοδότηση στον Γιώργο Γαλανό για να διαπραγματευτεί την «παραχώρηση» της ομάδας και τι χρειάζεται για να γίνει επίσημη πρόταση. Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με μία έντονη φημολογία εδώ και λίγη ώρα ο ενδιαφερόμενος είναι ο Αλεξ Κάλας, ο αδελφός του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, αν και ο Χριστοφορίδης δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε και διαψεύδει.

Όπως έγινε γνωστό μέλος του ερασιτέχνη επικοινώνησε με τον Χριστοφορίδη και του τόνισε πως δεν υπάρχει εξουσιοδότηση στον Γαλανό και του ζήτησε να ενημερώσει τον πελάτη του πως την Δευτέρα θα ληφθούν αποφάσεις. Για εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί διοικητικό συμβούλιο στον ΑΣ Άρης. Θυμίζουμε πως ήδη ενδιαφέρον για το ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν εκδηλώσει οι «Ισπανοί», οι οποίοι μάλιστα έχουν στείλει την πρότασή τους στον ερασιτέχνη.

Αναλυτικά το έγγραφο που  εστάλη αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ.κ. Πρόεδρε του Α.Σ. ΑΡΗΣ,

Σεβαστά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ. ΑΡΗΣ,

Λειτουργώντας, ως νόμιμος εκπρόσωπος, πελάτη μου, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, παρακαλώ ενθέρμως, όπως εκ καθήκοντος με βάση τον θεσμικό σας ρόλο και επιπροσθέτως, ως «Θεματοφύλακες» του ΑΡΗ, μου γνωστοποιήσετε αρμοδίως και εγγράφως, τις απαντήσεις Σας, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, στα κάτωθι ερωτήματά μου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, από 12.12.2014, σε συνέντευξη τύπου, ο υπεύθυνος του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, και συγκεκριμένα της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, η οποία και αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, κ. Γ. Γαλανός, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής,

 « Όποιος θέλει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου μπορεί να έρθει και να καταθέσει την πρόταση του στον ΑΣ και να πάρει την ομάδα»(1).

Προφανώς ο υπεύθυνος του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, θα διαθέτει την έγγραφη εξουσιοδότηση του Δ. Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, κατόπιν αποφάσεως Συνεδρίας του, για να προβαίνει στις ως άνω δημόσιες δηλώσεις του.

Επειδή ερευνήσαμε το θέμα και δεν υφίσταται ανάλογου περιεχομένου ταυτόσημη ανακοίνωση επισήμως από τον Α.Σ. ΑΡΗΣ και προς αποφυγή των οιονδήποτε παρεξηγήσεων, καλώ και παρακαλώ, να μου διευκρινίσετε, εάν όντως υπάρχει επίσημη απόφαση του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, εντός των χρονικών ορίων που αναφέρονται στις δημόσιες δηλώσεις του αρμοδίου του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗΣ.

Επίσης, εάν και εφόσον είναι εξουσιοδοτημένος και πληρεξούσιος ο δηλώσας τα ως άνω, να έρθει σε επαφές και διαβουλεύσεις για λογαριασμό του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, σχετικά με το μέλλον του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗΣ. και διαθέτει τα ανάλογα έγκριτα και νομότυπα παραστατικά έγγραφα εκ μέρους Σας.

Εν κατακλείδι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων και το σύνολο της νομοθεσίας και νομολογίας που διέπει αυτά, παρακαλώ, όπως μου προσκομίσετε, τα ως άνω προαναφερόμενα έγγραφα παραστατικά, της εξουσιοδότησης και της  πληρεξουσίου πράξης, εκ μέρους του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ      (απόσπασμα πρακτικού Γενικής Συνέλευσης ή απόσπασμα πρακτικού της Συνεδρίας του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, απόφαση του Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, θεωρημένα αντίγραφα εκ των πρωτοτύπων της εξουσιοδότησης και της τυχόν συμβολαιογραφικής πράξης) προς τον υπεύθυνο του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΡΗΣ, αρμοδίως και νομίμως θεωρημένα, για να προβώ στις από μέρους μου ενέργειες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος του πελάτη μου.

Με Ιδιαίτερη Τιμή

 Σπυρίδων Ν. Χριστοφορίδης

Δικηγόρος Θεσσαλονίκης