Κύπελλο : Τι γίνεται στις ισοβαθμίες

Η παραίτηση του Γιώργου Σαρρή μονοπώλησε το ενδιαφέρον σήμερα, ωστόσο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ πήρε και άλλες αποφάσεις, που έχουν ενδιαφέρον.

Μία απ΄ αυτές, αφορά το Κύπελλο και την ασάφεια, που είχε ο κανονισμός στις ισοβαθμίες, καθώς στον όμιλο του ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, αν υπήρχε ισοβαθμία ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννενα, θα έπρεπε να γίνει μπαράζ.

Η ΕΠΟ εξέδωσε διευκρινιστική οδηγία, τονίζοντας ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων κι εφόσον δεν υπήρξε νικητής στη μεταξύ τους αναμέτρηση, τότε μετρά η καλύτερη επίθεση.

Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξει ισοβαθμία ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννενα στους 4 βαθμούς, ουσιαστικά περνά ο ΠΑΟΚ γιατί θα έχει καλύτερη επίθεση. Σε ισοβαθμία ΠΑΟΚ – Καλαμαριάς στους 4 βαθμούς, θα περάσει η Καλαμαριά, γιατί έχει κερδίσει στο μεταξύ τους παιχνίδι. Η Καλαμαριά χάνει την ισοβαθμία με την Κέρκυρα, διότι έχασε στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ :

«Επικυρώθηκε η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ για την περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων ενός ομίλου, ύστερα από τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδας Επαγγελματικών Ομάδων. Αναλυτικά η γνωμοδότηση: «…Το κριτήριο της παραγράφου 7 του άρθρου 20 του ΚΑΠ προστέθηκε κατόπιν προτάσεως – εισηγήσεως της Super League (και της Football League) για να περιοριστεί η πιθανότητα των μπαράζ και αποτυπώνει την καλύτερη συνολική επίθεση της κάθε ΠΑΕ με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και άρα αναφέρεται στο σύνολο των αγώνων μίας ΠΑΕ από την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα και όχι ειδικά στους μεταξύ αυτής και της ομάδος ή των ομάδων με την οποία/ες τυχόν ισοβαθμεί (δύο ή περισσότερους) αγώνες.

Επειδή στην προκήρυξη του Κυπέλλου ορίσθηκε ότι, σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων σε ένα όμιλο, θα έχει εφαρμογή το άρθρο 20 του ΚΑΠ, κατά την γνώμη μας το κριτήριο τούτο θα έχει την ίδια αξία και ερμηνεία που θα έχει και για το πρωτάθλημα και άρα η καλύτερη επίθεση θα αφορά και εδώ το σύνολο των αγώνων που θα έχει δώσει μία ομάδα στον όμιλο (όπως και στο πρωτάθλημα αφορά το σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος)».

Σε ότι αφορά τον όμιλο του ΠΑΟΚ, όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική, που θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου, στις 5.15μμ, με τους αγώνες :

Κέρκυρα – ΠΑΟΚ

ΠΑΣ Γιάννενα – Καλαμαριά

Η Βαθμολογία

1. ΠΑΣ Γιάννενα 4

2. Κέρκυρα 3

3. Καλαμαριά 3

4. ΠΑΟΚ 1