Με νέο «λουκ» η εθνική Ολλανδίας

Η νέα φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας παρουσιάστηκε σήμερα και τελικά διαθέτει έναν  παραδοσιακό σχεδιασμό, αν και αρχικά όλοι πίστευαν ότι η NIKE θα επιλέξει κάτι εντυπωσιακό ενόψει της συμμετοχής των «οράνιε» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η εντός έδρας εμφάνιση που σχεδιάστηκε και λόγω του εορτασμού της 125ης επετείου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας , διαθέτει ένα εντυπωσιακό νέο σήμα με ένα  τεράστιο λιοντάρι να κυριαρχεί προκειμένου να τιμηθεί η παραδοσιακή φανέλα της εθνικής Ολλανδίας, που χρησιμοποιείται από το 1907 μέχρι τη δεκαετία του ’60 και του ’70 . Η νέα εντός έδρας εμφάνιση είναι πορτοκαλί και έρχεται με ένα v- κολάρο . Στο εσωτερικό του γιακά υπάρχει η ολλανδική σημαία, καθώς και το βασιλικό στέμμα.

Netherlands-2014-World-Cup-Home-Kit-(5)

Μαζί με τη νέα εμφάνιση ο Ολλανδός γραφίστας και τυπογράφος, Βιμ Κρούβελ της Nike δημιούργησε νέους αριθμούς και ονόματα για το πίσω μέρος της φανέλας. Η νέα γραμματοσειρά διαθέτει ρετρό αισθητικές λεπτομέρειες , ενώ οι γραμμές στο εσωτερικό των αριθμών θυμίζουν έντονα τους αριθμούς που χρησιμοποιούνται στη δεκαετία του 1970.

Τα σορτς είναι λευκό και πορτοκαλί, ενώ οι κάλτσες θα είναι πορτοκαλί . Η Ολλανδία θα εμφανιστεί με τις νέες φανέλες για πρώτη φορά στο φιλικό κατά της Γαλλίας.

Netherlands-2014-World-Cup-Home-Kit-(8)