Μήνυση στον Πάχτα

Μήνυση κατά του δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, κατέθεσε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. και πρώην εισαγγελέας, Χρυσούλα Γιαταγάνα. Ο λόγος, ήταν η προσπάθεια του Πάχτα να επηρεάσει το εκλογικό σώμα ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, χρησιμοποιώντας την εξόρυξη χρυσού ως μοχλό ηρεμίας και ανάπτυξης στην περιοχή.

Όπως είναι γνωστό, ο Πάχτας, πρώην υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχος Αριστοτέλη, είναι από τους φανατικούς υπέρμαχους της δραστηριότητας της “Ελληνικός Χρυσός” στην Χαλκιδική, που σύμφωνα με τους ειδικούς, προκαλεί την καταστροφή του αρχέγονου δάσους, με όλες τις συνέπειες που αυτή έχει, αλλά και γενικότερη, ανεπανόρθωτη, καταστροφή του περιβάλλοντος.

Γράφει το thestival.gr :

Μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα, που ζητά την τιµωρία του για πρόκληση σε διάπραξη κακουργήµατος και επηρεασµό εκλογικού σώµατος.

«Ισως οι εργαζόµενοι κάψουν κάποιο χωριό και να έχουµε ανθρώπινα θύµατα» προειδοποίησε ο δήµαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, αν στις εκλογές δεν επανεκλεγεί ο ίδιος και µπει φρένο στην εξόρυξη χρυσού.

Στην αντεπίθεση, µε την κατάθεση µηνυτήριας αναφοράς προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου Χαλκιδικής κατά του δηµάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα περνά η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα, ζητώντας την παραδειγµατική τιµωρία του δηµάρχου. Αιτία; Η ανεκδιήγητη και προκλητική δηµόσια αναφορά του δηµάρχου ότι αν κυριαρχήσει στις εκλογές η άποψη «όχι στη συνέχιση των µεταλλευτικών δραστηριοτήτων» στην περιοχή «ίσως οι εργαζόµενοι κάψουν κάποιο χωριό. Θα έχουµε ανθρώπινα θύµατα»!