“Με ζηλεύετε, γι’ αυτό με βρίζατε”

Ο Μαρκ Ζόρο σε σημείο του αγώνα του Άρη με τον ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή και τον βοηθό του και όπως έγινε γνωστό αργότερα, ισχυρίστηκε πως ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα από οπαδούς των “κίτρινων”. Ο Αφρικανός αμυντικός επιμένει και με ανάρτησή του στο facebook λέει τα γεγονότα από την δική του πλευρά και αποδίδει τις (κατά τους δικούς του ισχυρισμούς) ρατσιστικές αντιδράσεις στην… ζήλεια και στο ότι έκανε σωστά την δουλειά του.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Γνωρίζω τον εαυτό μου και ξέρω ότι δεν είμαι κακός αμυντικός, όπως μου λένε πολλοί ότι είμαι καλός ή πολύ καλός αμυντικός. Ωστόσο ποτέ δεν στέκομαι στους επαίνους τους, γιατί το πιο σημαντικό για μένα είναι να τιμώ το συμβόλαιό μου. Σήμερα πείστηκα για μία ακόμη φορά ότι κάνω αυτό που έκανα από την αρχή της καριέρας μου μέχρι τώρα, δηλαδή να είμαι ακόμη καλός στην δουλειά μου κι ότι ακόμη ενοχλώ τους άλλους.

Εννιά χρόνια μετά το ρατσιστικό γεγονός στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του αγώνα της Μεσίνα με την Ίντερ, ένα ακόμη παρόμοιο γεγονός συνέβη στην Ελλάδα . Κατά την διάρκεια του αγώνα ΟΦΗ-ΑΡΗΣ, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2014, όλοι οι οπαδοί του ΑΡΗ στράφηκαν εναντίον μου φωνάζοντας, ασκώντας ρατσιστική βία επειδή η ομάδα τους δεν μπορούσε να σκοράρει.  Με πλήρη επίγνωση όλων των κανόνων, διαμαρτυρήθηκα στον διαιτητή και ένιωσα έκπληξη όταν δέχθηκα κίτρινη κάρτα.

Δεν είναι δικό μου λάθος που δεν καταφέρατε να ξεπεράσετε την άμυνα του ΟΦΗ. Ο καθένας πρέπει να τιμά το συμβόλαιό του κι έτσι προσπαθώ κι εγώ να τιμήσω το συμβόλαιό μου. Όπως λέμε στο Αμπιτζάν “ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΕΙΑ”. Ευχαριστώ όλους όσοι πιστεύουν σε μένα από την αρχή μέχρι σήμερα. Ο Θεός το έκανε πραγματικότητα. Σας εύχομαι μία εβδομάδα γεμάτη ντροπή…”