Στέφενς: «Δεν μου έγινε πόλεμος εκ των έσω»

Ο Χουμπ Στέφενς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΣΠΟΡ («Οι αλήθειες του Στέφενς» είναι ο τίτλος) έδωσε τη δική του διάσταση γύρω από τους λόγους της απομάκρυνσής του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Παράλληλα διευκρίνισε πως ουδέποτε άφησε αιχμές για τους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, όπως μετέδωσαν αρκετά Μέσα της πατρίδας του.

«Ήταν μία παρεξήγηση αυτό που πέρασε. Αυτό που είπα ήταν ότι τις τελευταίες εβδομάδες ένιωθα την απογοήτευση στην ατμόσφαιρα της ομάδας. Είμαι ένας έμπειρος προπονητής και μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση. Πρώτος ένιωθα εγώ απογοήτευση. Δεν ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ αυτή που ήθελα και περίμενα να υπάρχει με τη δουλειά που κάναμε στις προπονήσεις. Ωστόσο δεν υπήρχε καμία ίντριγκα, ούτε κάποιος εσωτερικός πόλεμος…».

Ο Ολλανδός επανέλαβε πως «χωρίζουμε με τον ΠΑΟΚ σαν φίλοι» και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ιβάν Σαββίδη: «Εχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τον κ. Σαββίδη. Προσπαθεί να κάνει τον ΠΑΟΚ έναν ακόμη μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σύλλογο. Εγώ προσπάθησα να τον βοηθήσω όσο περισσότερο μπορούσα για να πετύχει τον στόχο του. Δυστυχώ δεν μπόρεσα τελικά να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ όσο θα ήθελα και όπως θα ήθελα για να ανταμείψω την εμπιστοσύνη που έδειξε η ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι θα υποστηρίζω στον ΠΑΟΚ το μέλλον! Έχουμε άριστες σχέσεις και με τον κ. Σαββίδη και με τον κ. Βρύζα και ίσως στο δρόμο να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας! Θα το ήθελα πραγματικά πολύ για να βοηθήσω περισσότερο τον ΠΑΟΚ να φτάσει εκεί που θέλει…».

Σ’ ένα άλλο σημείο της συνέντευξης ο Στέφενς αναφέρεται στις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και απαντά σε όλους όσοι τον κατηγόρησαν ότι δεν δούλεψε πάνω σε θέματα τακτικής.

«Κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν έπαιζαν μπορεί να μην ήταν χαρούμενοι, αλλά αυτό συμβαίνει παντού. Εγώ ήμουν πάντα ειλικρινής και έπαιζαν οι καλύτεροι που βλέπαμε στις προπονήσεις. Δεν μπορώ όμως να ελέγχω ποιοι παίκτες είναι χαρούμενοι και ποιοι όχι επειδή δεν παίζουν. Κάθε παίκτης όλη τη σεζόν είχε τις ευκαιρίες του. Η αλήθεια βρίσκεται μέσα στο γήπεδο. Εκεί όλοι είχαν τη δυνατότητα να με διαψεύσουν ή όχι. Και ξαναλέω ότι όλοι πήραν ευκαιρίες…», είπε και θυμήθηκε τα ματς με την Μπενφίκα για να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε για την τακτική της ομάδας:

«Δεν υπάρχει ένας μόνο τρόπος που δουλεύει κάποιος τακτική. Δεν είμαι ο προπονητής που θα παίξει αμυντικογενές ποδόσφαιρο, αλλά γι’ αυτό με έφεραν στον ΠΑΟΚ για να περάσω μία νέα φιλοσοφία. Ωστόσο τι έχουν να πουν εκείνοι που λένε για την τακτική βλέποντας τα παιχνίδια μας με την Μπενφίκα; Η ίδια ομάδα που έκανε στον Ολυμπιακό 30 τελικές προσπάθειες έκανε σε μας μόνο 4 στο πρώτο παιχνίδι και μας κέρδισε με ένα γκολ οφσάιντ. Στη ρεβάνς έπρεπε να μείνουμε με 10 παίκτες για να μας κερδίσει… Ο ΠΑΟΚ επέλεξε φέτος να επενδύσει σε μία διαφορετική φιλοσοφία με επιθετικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι συνηθισμένο αυτό το μοντέλο. Και για την τακτική ξαναλέω ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να την δουλεύεις…».

Σύμφωνα με τον Στέφενς «ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκλείσει τον Ολυμπιακό», ενώ εύχεται καλή επιτυχία στον Γιώργο Γεωργιάδη, τον οποίο θεωρεί έναν από τους φίλους που έκανε και κρατάει από την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.