“Δεν απολογούμαι σε μαϊμούδες”

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις πειθαρχικές διώξεις που του ασκήθηκαν εξέδωσε ο Σταμάτης Βελλής χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς.

Αναλυτικά:

“Πληροφορήθηκα ότι μετά τον κ. Πετρόπουλο και ο κ. Καρράς άσκησε δίωξη κατ’ εμού.

Οι κύριοι αυτοί αυτοαποκαλούνται «Ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς». Να τους ενημερώσω καταρχάς λοιπόν ότι το αξίωμα του Εισαγγελέα είναι μια ιδιότητα πολύ συγκεκριμένη η οποία απονέμεται μόνο από την Δικαστικό Σώμα και σίγουρα όχι από ιδιώτες, όπως αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ. Επομένως κύριοι δεν είσαστε εισαγγελείς (άλλωστε ούτε υπήρξατε ποτέ στη ζωή σας), εκτός και αν προτιμάτε τον τίτλο του «μαϊμού εισαγγελέα». Είσαστε απλά εντεταλμένα όργανα της ΕΠΟ με μοναδικό σκοπό να φιμώνετε όποιον εξασκεί κριτική στην ΕΠΟ και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει. Σας πληροφορώ επίσης ότι ένας πραγματικός εισαγγελέας κάνει ακριβώς το αντίθετο: Διερευνά και εξετάζει ότι ύποπτο η παράνομο υποπίπτει στην αντίληψη του.

Ευτυχώς λοιπόν που ο πραγματικός εισαγγελέας κος Κορέας ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι συμβαίνει σε αυτόν τον χώρο και έτσι αφού και εγώ τον ενημέρωσα ότι θα επιθυμούσα να του εκθέσω κάποια πράγματα σχετικά με την ιδιότητα μου ως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ «Απόλλων Σμύρνης» και αυτός με κάλεσε από πλευράς του να καταθέσω σχετικά με τις δηλώσεις μου. Συναντηθήκαμε σήμερα στο γραφείο του όπου συνοδευόμενος από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου κ. Γεώργιο Παναγόπουλο του εξέθεσα αυτά που είχα σκοπό να του εκθέσω, απάντησα σε κάποια ερωτήματα του αλλά δυστυχώς λόγω μιας στάσεως εργασίας δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω με την ένορκη κατάθεση μου, κάτι που θα συμβεί εν ευθέτω χρόνω. Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανος που σε αυτή την χώρα δεν υπάρχουν μόνο «Πετρόπουλοι» και «Καρράδες» αλλά και άνθρωποι σαν το κ. Κορέα.

Όσον αφορά την ΕΠΟ και τους μαϊμούδες «εισαγγελείς» της, θα πω ότι κύριοι δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα σε εσάς. Με απλά Ελληνικά μίλησα, αν δεν καταλαβαίνετε κάτι ανοίξτε το Λεξικό. Μην με περιμένετε λοιπόν, αν θεωρείτε ότι είναι κολάσιμα τα όσα είπα εκδώστε την ποινή μου να μη χάνετε άλλον από τον υπέρ-πολύτιμο χρόνο σας.

Άλλωστε, έτσι όπως έχουν καταντήσει τα πράγματα είναι τιμή μου να με τιμωρείτε εσείς”.