Ανοίγει η ψαλίδα

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μια εβδομάδα πριν από τις κάλπες.Αλλαγή τακτικής αποφασίζει η Συγγρού, καθώς βλέπει οτι ,μετά το “δημοσκοπικό ταβάνι” που έπιασε,έχει διαρροές, κυρίως προς ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κόμματα, η ψαλίδα τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ανοίγει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μια συγκρατημένη ευφορία στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον βλέπουν ορατό τον στόχο της αυτοδυναμίας. Υπάρχουν μάλιστα στελέχη που μιλούν για ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 34%. Η αυτοδυναμία πάντως εκτιμάται ότι θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό απο το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή.

Στην αντιπερα όχθη στη ΝΔ αλλάζουν την τακτική τους και στοχεύουν στους αναποφάσιστους και στους κεντρώους ψηφοφόρους, ή όπως είπε σήμερα ο από τη Θεσσαλονίκη ο Ανδρέας Παπαμιμίκος “του μέτρου και της κοινής λογικής”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαρροή ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 10% όμως υπάρχει παράλληλα και σημαντική διαρροή προς κεντρώα κόμματα όπως το Ποτάμι (6,5%).

Στη ΝΔ θα στρέψουν όλες τους τις δυνάμεις στα αστικά κέντρα εκεί όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των αναποφάσιστων ψηφοφόρων αλλά και εκεί όπου η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά μεγάλη.

Πέρα από την ανάδειξη των “αρνητικών επιπτώσεων της επιλογής ΣΥΡΙΖΑ” στοχεύουν και στον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων που επιλέγουν άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς, αλλά και στην δεξαμενή αυτών που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Πηγή : Ράδιο Θεσσαλονίκη