Το Respect των Τούρκων και ο Εθνικός ύμνος

Ο Κώστας Τσάνας δεν είχε λόγια για να ευχαριστήσει τους διεθνείς για την τιτάνια προσπάθειά τους απέναντι σε «θεούς και δαίμονες». «Υπάρχουν στιγμές που τα λόγια χάνουν την αξία τους μια τέτοια και η σημερινή. Οταν αγωνίζεσαι με τέτοιες αντίξοες  συνθήκες, παίζεις με δύο ποδοσφαιριστές λιγότερους για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και καταφέρνεις να φτάσεις στη νίκη δεν μπορεί παρά να νιώθεις τεράστια ικανοποίηση και χαρά», σχολίασε ο Ελληνας ομοσπονδιακός προπονητής.

Κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσάνας έπεσε πάνω στον επικεφαλή της τουρκικής αποστολής. «Respect», ήταν τα πρώτα λόγια του τούρκου παράγοντα. «Αυτό που πετύχατε σήμερα είναι κάτι το απίστευτο, συγχαρητήρια», είπε αποδεχόμενος την ήττα παρότι ήρθε για τους Τούρκους με τον πιο βασανιστικό τρόπο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

«Αυτά τα παιδιά απέδειξαν ότι έχουν τεράστια εμπιστοσύνη στον εαυτούς τους», υποστήριξε ο Κώστας Τσάνας, που δεν ήταν δυνατόν να μην αναφερθεί στην συμπαράσταση των Ελλήνων φιλάθλων . «Ήταν κάτι το απίστευτο, το μοναδικό. Να βλέπεις τόσο κόσμο να μένει δίπλα μας, που παρά τη συνεχή βροχή και το εις βάρος μας σκορ, δεν κουνήθηκε από τη θέση του μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Από τα πιο χαρακτηριστικά γεγονότα της αναμέτρησης στο ΔΑΚ Κατερίνης ήταν η στιγμή του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας. Ένα τεχνικό πρόβλημα δεν επέτρεψε να ακουστεί ο ύμνος από τα μεγάφωνα, αλλά ένα ολόκληρο γήπεδο αυθόρμητα σηκώθηκε από τις θέσεις του και άρχισε να τραγουδά τον εθνικό ύμνο!