By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Ο Τσίπρας ήρθε από την… Τουρκία
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
LIFE

Ο Τσίπρας ήρθε από την… Τουρκία

Τhessports
Last updated: 30/01/2015 11:22
Τhessports
Share
SHARE

Στην καταγωγή του Αλέξη Τσίπρα που «τοποθετείται»… στην ανατολική Θράκη αναφέρεται η τουρκική εφημερίδα Sabah, η οποία προσδιορίζει την καταγωγή του έλληνα πρωθυπουργού σε χωριό κοντά στην Αδριανούπολη (σ.σ. ξεχνώντας βέβαια ότι και η Ανδριανούπολη ήταν κάποτε Ελλάδα).

Η τουρκική εφημερίδα τιτλοφορεί το άρθρο της «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας από το Μπαμπαεσκί» και επισημαίνει στην εισαγωγή του:

«Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα ανέδειξαν νικητή και έδωσαν εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι από… τη Θράκη. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 είναι γόνος οικογένειας που μετανάστευσε από το χωριό Μπαμπέσκι της επαρχίας Κιρκαρελί (Σαράντα Εκκλησιές) της Αδριανούπολης».

Στην επίσκεψή του τέσσερα χρόνια πριν την Εργίνη, ο πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ÖDP) της επαρχίας της Αδριανούπολης, Νεβζάτ Τσολάκ είχε πει: Στις 24 Σεπτεμβρίου 2010 το αδελφό κόμμα μας στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ÖDP αποφασίσαμε να κάνουμε μία κοινή δήλωση. Ο πρόεδρός μας Αλπέρ Τας και η αντιπροσωπεία του ÖDP συναντήσαμε τους Έλληνες συντρόφους μας στον τελωνειακό σταθμό της Ιψαλα. Ήμασταν ικανοποιημένοι για το ενδιαφέρον που έδειξαν. Μετά τις συνομιλίες μας περπατήσαμε στην Αδραινούπολη.

Στον Αλέξη Τσίπρα άρεσε πολύ η Αδριανούπολη και είπε στον Τσολάκ ότι έχει καταγωγή από εκεί, σημειώνει η Sabah.

«Ο Τσίπρας έχει καταγωγή από τη Θράκη, είναι απόγονος μίας οικογένειες που μετανάστευσε από το χωριό Μπαμπάεσκι, και μου είπε ότι εκεί ένιωθε σαν να ήταν πατρίδα του», τόνισε ο Τσολάκ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «ευχάριστη και προσγειωμένη προσωπικότητα».

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου
Κρίσιμες ώρες για τον Μάριο Οικονόμου
Θεσσαλονίκη: Κλείνει από σήμερα το μετρό
Κατέθεσε μήνυση ο Μαρινάκης – Η απάντηση του Δημητριάδη
Πένθος: «Έφυγε» η Γωγώ Μαστροκώστα
TAGGED:Τσίπρας
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Εμπλοκή και ανατροπή με Τάτο
Next Article Με Πανιώνιο ο Ηρακλής!

Τελευταία νέα

ΠΑΟΚ: Δύο ακόμα ανανεώσεις για τις νταμπλούχες
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
1 June, 2026
ΠΣΑΠΠ για τον Μάριο Οικονόμου: «Θρηνούμε και δεν υπάρχουν λέξεις…»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
1 June, 2026
Περσίδης: «Είμαστε σε προχωρημένες επαφές με τον ΠΑΟΚ, μίλησα με τον Τρινκιέρι»
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ
1 June, 2026
Ζήσης: «Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης θα είναι ανταγωνιστικές»
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
1 June, 2026
Follow US