“Ούτε βενζίνη για το αυτοκίνητο”

Για την εμπειρία του στον Άρη, και τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του, στην ομάδα της Κρακοβίας, μίλησε ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο νεαρός μέσος, σε συνέντευξή του στο “Αθλητικό Metropolis” είπε μεταξύ άλλων, ότι σ΄ αυτό το διάστημα που ήταν στον Άρη, ήταν τέτοια τα προβλήματα, που κάποιοι συμπαίκτες του δεν είχαν ούτε βενζίνη για να μεταβούν στο Ρύσιο για προπόνηση…

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Παπαδόπουλος :

Για τις πρώτες μέρες στην Πολωνία : «Είναι όλα όλα καλά μέχρι στιγμής στην Πολωνία, σιγά-σιγά ψάχνομαι να δω τι γίνεται, σε λίγες μέρες θα είμαι εντάξει. Αυτό έγινε λίγες μέρες πριν όταν ο μάνατζερ μου με ενημέρωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον και του είπα να προχωρήσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήθελα να φύγω από τον Άρη, όχι τόσο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά κυρίως μετά τις όλες διοικητικές εξελίξεις. Υπήρχε μεγάλη ανασφάλεια, όταν δεν ξέρει ποιον έχεις εργοδότη, όταν δεν ξέρεις ποιος διοικείς και γενικά με τέτοια αβεβαιότητα δεν μπορείς να συνεχίσεις έτσι. Γι αυτό έφυγα από τον Άρη».

Για τα οικονομικά προβλήματα του Άρη: «Σχεδόν όλη την χρόνια ήμασταν απλήρωτοι, κάποια παιδιά δεν είχαν βενζίνη να έρθουν στην προπόνηση, υπήρχαν τεράστια οικονομικά προβλήματα και όταν δεν είσαι οικονομικά καλά, αυτό το πρόβλημα μεταφέρετε και στα αποδυτήρια. Εγώ φέτος το καλοκαίρι που ήρθα στον Άρη δεν περίμενα να είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, όλα ξεκινούσαν από τα διοικητικά και τα οικονομικά προβλήματα. Υπήρχαν και αγωνιστικά προβλήματα, όπως η φυγή του Ουντότζι, που ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας, όμως εγώ δεν είμαι αρμόδιος για να σχολιάσω αυτά τα πράγματα».

Για τις αλλαγές προπονητών: «Φέτος αλλάξαμε πολλούς προπονητές και εγώ που παρακολουθούσα την ομάδα και πέρσι, το ίδιο έγινε. Δεν γίνεται να αλλάζεις τέσσερις προπονητές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μπερδεύονται και οι παίκτες μετά από κάποιο σημείο δεν ξέρουν ποια τακτική να ακολουθήσουν».

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: «Η ομάδα θα είχε τρεις βαθμούς παραπάνω. Αν είχε κερδίσει ο Άρης θα ήταν πολύ καλύτερα. Το θέμα είναι πως χάνεις σε εκείνο το παιχνίδι, πως από το 1-3 φτάσαμε στο 4-3. Φταίγανε και οι παίκτες. Αλλά για να παίξεις πρέπει να έχεις και καθαρό μυαλό και με την κατάσταση αυτή στο διοικητικό κομμάτι δεν γίνεται να έχουν καθαρό μυαλό. Οι μόνοι που δεν φταίνε για αυτή την κατάσταση είναι οι παίκτες. Το πρόβλημα στον Άρη είναι διοικητικό. Εγώ θα μπορούσα να δώσω το κάτι παραπάνω, αλλά επηρεάστηκα και εγώ. Πάντα κάτι έλειπε. Το να δώσεις το παραπάνω. Όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό δεν μπορείς να δώσεις το κάτι παραπάνω».

Για το αν θα καταφέρει να σωθεί η ομάδα του Άρη: «Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω τα παιδιά θα τα καταφέρουνε. Πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν και να δώσουν στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια ότι έχουν και δεν έχουν για το καλύτερο δυνατό. Δυστυχώς δεν υπάρχει καθαρό μυαλό και ψυχολογία».

Για τον Σούλη Παπαδόπουλο: «Και ο Παπαδόπουλος έχει βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση και προσπαθεί να κρατήσει ήρεμα τα αποδυτήρια, δεν φοβάμαι τον Σούλη είναι μαχητής».

Για τους στόχους του στην Πολωνία: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προσαρμοστώ εδώ στην Πολωνία, μέχρι στιγμής τα πράγματα που έχω συναντήσει εδώ είναι αρκετά καλά και είμαι χαρούμενος. Με τα πράγματα που είδα στην Ελλάδα δεν νομίζω να ξαναγυρίσω. Βέβαια ποτέ μην λες ποτέ, αλλά ελπίζω πως δεν θα ξαναβρεθεί η ανάγκη να έρθω. Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολλά χρόνια πίσω».