Τα «βαριά όπλα» του ΠΑΟΚ κατά Δώνη

Με… βαρύ οπλοστάσιο “κατέβηκε” ο ΠΑΟΚ ενώπιον στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Λάμπρος Μπίρδας και Αχιλλέας Μαυρομάτης εκπροσώπησαν την ΠΑΕ στη σημερινή εκδίκαση της καταγγελίας του Γιώργου Δώνη με την οποία ο πρώην προπονητής του Δικέφαλου ζητά τον υποβιβασμό της ομάδας, λόγω προσφυγής της στα πολιτικά δικαστήρια.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, η νομική υπηρεσία υποστήριξε πως η συγκεκριμένη επιτροπή θα πρέπει να δηλώσει αναρμόδια σ’  ότι αφορά την επιβολή ποινών και πως επί του θέματος μπορεί να επιληφθεί μόνο το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ εξήγησε ενώπιον της επιτροπής πως η προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια δεν έχει να κάνει με την απόφαση που ελήφθει, αλλά με τη μη έγκυρη διαδικασία (παράνομη σύνθεση επιτροπής) κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από την πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.

Οι δύο πλευρές τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν τα υπομνήματά τους και σε μια περίπου εβδομάδα αναμένεται η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Ενα ακόμη στοιχείο της υπόθεσης είναι πως αυτή θα πρέπει να έχει τελεσιδικήσει πριν από την εξέταση του φακέλου αδειοδότησης και έγκρισης της συμμετοχής του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που αναμένεται να γίνει έως τα τέλη του μήνα.