Πώς οι παίκτες κράτησαν τον Όγιος!

Ενα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξενούν σήμερα τα ΣΠΟΡ του Βορρά σχετικά με την τελευταία ομιλία του Γκιγιέρμο Όγιος στους παίκτες του Ηρακλή, λίγο πριν το ματς με την Κέρκυρα. Μάλιστα παραδέχεται ότι έχει πρόταση από την Μπολιβάρ, όμως η τελική έκβαση της αναμέτρησης ουσιαστικά τον κράτησε στην ομάδα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

“Το γκολ του Πουρτουλίδη στην Κέρκυρα, που έφερε το διπλό τού Ηρακλή, ουσιαστικά έβαλε τέλος στο φλερτ της Μπολιβάρ στο πρόσωπο του Γκιγιέρμο Ογιος, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους.

Το πώς το πέτυχαν αυτό; Αξιοποιώντας το μπαλάκι που τους πέταξε ο Αργεντινός τεχνικός στην πρωινή του ομιλία. Εκεί όπου για μία ακόμη φορά δεν τους κρύφτηκε, τους μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας όπως συνηθίζει να κάνει από την πρώτη μέρα, τους κέρδισε και εκείνοι φρόντισαν να τον κρατήσουνε στην τεχνική ηγεσία τής ομάδας.

Κι όσο για το τι είπε ο Ογιος στους ποδοσφαιριστές του λίγες ώρες πριν από τον τελικό στο νησί των Φαιάκων στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή; «Εχω πρόταση από την Μπολιβάρ», επιβεβαιώνοντας, καταρχήν, τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις προηγούμενες ημέρες χωρίς να μείνει εκεί.
«Μου έχουν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για την Τετάρτη και είναι πολύ εύκολο να πάω. Είμαι όμως στον Ηρακλή και θέλω να παραμείνω, αλλά δείξτε μου και εσείς σήμερα στο γήπεδο ότι μπορούμε όλοι μαζί να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας». Ουσιαστικά ο Αργεντινός τεχνικός άφηνε να εννοηθεί ότι χθες υπήρχε το ενδεχόμενο να ταξιδέψει για τη Βολιβία, αλλά το διπλό επί της πρωτοπόρου Κέρκυρας ανέτρεψε τα δεδομένα και τον κράτησε στον Ηρακλή και στις εγκαταστάσεις της Μίκρας.
Εκεί όπου ο Ογιος ήταν και χθες και ξεκίνησε η προετοιμασία για το σημαντικό παιχνίδι της Δευτέρας με τον Απόλλωνα 1926 που θα διεξαχθεί κανονικά στο Καυτανζόγλειο Στάδιο”.