ΠΑΟΚ, η μέρα της κρίσης

Tα όσα έγιναν χθες, η ντροπιαστική ήττα από τον ΟΦΗ και όσα ακολούθησαν, έχουν κάνει μπάχαλο τον ΠΑΟΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη, όπως συμβαίνει στις… πατριαρχικές οικογένειες, να πάρει και πάλι τις αποφάσεις για το πως θα πορευτεί ο ΠΑΟΚ.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, αφού ακούσει εισηγήσεις και ενημερωθεί για το πως και το γιατί εξελίχτηκαν τα πράγματα έτσι, θα πρέπει να αποφασίσει, σε πρώτη φάση, πως θα βγει η χρόνια.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Τζακ Αγγελίδης είναι αυτός που ανέλαβε να μεταφέρει στον Σαββίδη τα γεγονότα και την κατάσταση, που επικρατεί. Είναι δεδομένο ότι αυτή η επικοινωνία θα έπρεπε να είναι τηλεφωνική, γιατί οι πληροφορίες, που υπάρχουν αναφέρουν πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έφυγε από τη Θεσσαλονίκη.

Στην ουσία ο Σαββίδης θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάρει το μπαλάκι από τον Αναστασιάδη και θα του δείξει την πόρτα της εξόδου ή θα τον κρατήσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Μετά τα χτεσινά, αυτό που λένε στον ΠΑΟΚ είναι πως παραίτηση στην ουσία δεν υπάρχει. Υπάρχει μία νύξη του Αναστασιάδη, ο οποίος ενημέρωσε ουσιαστικά τον Αγγελίδη, πως αν η διοίκηση κρίνει πως πρέπει να φύγει, θα φύγει χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Ο προπονητής της ομάδας έδωσε χθες την εντύπωση πως κατανοεί ότι είναι δύσκολο να φέρει στον ίσιο δρόμο το καράβι, ωστόσο “φεύγω”, δεν είπε.

Ο Σαββίδης είναι αυτός που πρέπει να αποφασίσει, αν θα τον κρατήσει ή όχι.

Είναι μια δύσκολη απόφαση και από χθες το βράδυ εκφράζεται η εκτίμηση ότι δύσκολα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα πάρει τώρα την απόφαση της αλλαγής προπονητή.

Τίποτα δεν αποκλείεται, βέβαια, αλλά ως επικρατέστερο σενάριο εμφανίζεται αυτό που θέλει τον Σαββίδη να μην αλλάζει τίποτα στην ομάδα αυτή την εποχή.

Σ΄ αυτή την περίπτωση είναι σαφές ότι θα πρέπει να τον στηρίξει απέναντι στους παίκτες, μια και είναι λίγο πολύ ξεκάθαρο, ότι μετά το χθεσινό, κι εκεί υπάρχει ένα θέμα.