“Θέλω να μπω και να παίξω”

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τιμά παλαίμαχους ποδοσφαιριστές πριν από κάθε εντός έδρας παιχνίδι κι αυτή την Κυριακή είναι η σειρά του Μιχάλη Λεοντιάδη. Το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός είναι μάλλον το κατάλληλο, για να τιμηθεί ο Λεοντιάδης, που έμεινε στην ιστορία και για το πάθος, που έδειχνε σε τέτοια παιχνίδια. Πάθος, που διατηρεί ακόμη και τώρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε συνέντευξη, που έδωσε στον Arena FM, είπε ότι θα ήθελε να παίξει και αυτή την Κυριακή.

Αναλυτικά, τα όσα είπε :

Για την τιμή που θα του κάνει ο ΠΑΟΚ:

“Για εμένα είναι μια μεγάλη τιμή που με τιμάει μια τόσο μεγάλη ομάδα. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία και από τις δύο πλευρές. Τα συναισθήματα είναι αμοιβαία και με τον κόσμο φυσικά”.

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

“Όταν βλέπω τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό θέλω να βάλω φανέλα και να παίξω. Θέλω 10 λεπτά για να πάρω το ματς. Άνετα κιόλας! Θα κάνω 10 τάκλιν αν μπω για να καταλάβουν οι άλλοι 10 πως παίρνεις ματς. Μόνο με τσαμπουκά και πάθος γίνεται. Όλα συντελούνε όμως το πάθος είναι το παν. Να τρέχει 90 λεπτά και να μαρκάρεις. Να τρέχεις πιο γρήγορα από τον Ολυμπιακό, όχι να κάνεις τάκλιν και να σε περνάνε σαν σταματημένο”.

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ:

“Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Τέτοιον ΠΑΟΚ δεν θυμάμαι ποτέ με 10 παίκτες για αλλαγή. Πιστεύω πως την Κυριακή θα παίξει μπάλα η ομάδα”.

Για τις ευθύνες του Στέφενς:

“Για εμένα έφταιγε ο Στέφενς. Δεν μπορούσε να φέρει αλλαγή στην ομάδα. Θα αναφερθώ σε δύο παιχνίδια. Με τον Ολυμπιακό  ένας Κάμπελ σε περνάει σαν σταματημένο και δεν προφύλαξε ποτέ τον Λίνο, που του βγάζω το καπέλο. Βλέπεις ότι ο άλλος είναι πιο γρήγορος, τρώμε τα γκολ και κοιμάται! Μετά με την Μπενφίκα βάζει τον Στοχ, τον βγάζει αλλαγή και λέει πως θα τρώγαμε πολλά γκολ. Ήταν τουρίστας και ήρθε να πάρει τα λεφτά. Ήξερε σε ποια ομάδα ήρθε; Τι έκανε; Κάθε Κυριακή έβαζε καινούριους παίκτες. Πειραματόζωο είναι ο ΠΑΟΚ; Στο καλό να πάει”!

Για την σημασία των ντέρμπι:

“Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι μόνο πως πρέπει να κερδίσεις τον Ολυμπιακό αλλά μετράει και το πρεστίζ. Αν κερδίσεις έχεις κερδίσει τον πρώτο. Σε τέτοια παιχνίδια υπάρχει μόνο η νίκη. Μπαίνεις και κερδίζεις το ματς, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Πιο πολύ σκέφτομαι το πώς θα κερδίσει τον Ολυμπιακό. Ούτε την βράβευση μου ούτε τίποτα άλλο”.

Για το αν είναι πιο σημαντικά τα παιχνίδια του πρωταθλήματος ή του κυπέλλου:

“Με τον Ολυμπιακό παίζεις πρέπει να πάρεις και τα δύο. Βέβαια το κύπελλο είναι κύπελλο και αν πάρεις τον Ολυμπιακό λογικά θα πάρεις και τον Παναθηναϊκό που ανέδειξε άλλα στοιχεία την Κυριακή, όπου πιστεύω όμως έχω καλύτερη ομάδα”.

Για τον Στοχ:

“Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης αλλά δεν ξέρω γιατί δεν παίζει μπάλα. Του έσπασαν ίσως τα νεύρα στην προπόνηση. Αν τον αναλάβω εγώ θα τον κάνω να πετάει 100% μέσα σε μια βδομάδα, όπως και πολλούς άλλους. Το ποδόσφαιρο είναι ψυχολογία, μπάλα ξέρει ο άνθρωπος και το έχει δείξει”.

Για την ψυχολογία που πρέπει να έχει η ομάδα:

“Εμείς είχαμε μια ψυχολογία που όταν χάναμε ένα ματς λέγαμε στον επόμενο  αντίπαλο” έλα να σου πάρω το κεφάλι”. Τέλειωνε το ματς το προηγούμενο και μπαίναμε για να κερδίσουμε. Λέγαμε “δεν θα κερδίσεις σήμερα” στον αντίπαλο. Δεν έχεις καλύτερη ομάδα και δεν θα κερδίσεις. Όλα αυτά τα δείχναμε μέσα με πράξεις. Θα τρέχω 90 λεπτά δίπλα στον αντίπαλο! Θα είμαι καλύτερος από αυτόν σε όλο το γήπεδο. Θα κάνω 90 τάκλιν περισσότερα από αυτόν”!

Για το τι προβλέπει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

“Δεν μπορώ να προβλέψω άλλο αποτέλεσμα. Θα πάει η ομάδα να κερδίσει. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο υπάρχει ,μόνο ένα αποτέλεσμα. Ο κ. Κάκος δεν πρέπει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Θέλουμε  δίκαιη διαιτησία. Δεν γίνεται να παρακαλάμε να μας παίξει 50-50 μέσα στην Τούμπα”.