“Προσηλωμένοι για 90 λεπτά”

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ αν θέλει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα θα είναι να μείνει προσηλωμένος σε όλο το 90λεπτο. Παράλληλα, είπε ότι η ομάδα δεν πρέπει να σταθεί στη νίκη του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, υποστηρίζοντας ότι τα δύο παιχνίδια θα είναι τελείως διαφορετικά.

«Σίγουρα ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για την ομάδα, όταν υπάρχουν τόσες πολλές αλλαγές. Δε νομίζω όμως ότι θα πρέπει αυτό να μας επηρεάσει, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, που αυτός είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

– Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, νιώθετε πως έχετε τεθεί ενώπιον των ευθυνών σας;
«Όχι, έχουμε τις ίδιες ευθύνες που είχαμε και πριν. Δε νομίζω ότι είναι θέμα προπονητή το τί ευθύνες έχουν οι ποδοσφαιριστές. Εμείς έχουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν όπως κι ο κάθε προπονητής και πάνω σ’ αυτό εμείς να είμαστε σωστοί και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε εμείς».

– Κατά συνέπεια αισθάνεστε πως πρέπει ν’ αλλάξετε κάτι;
«Για να έχει φτάσει σ’ αυτό το σημείο ο ΠΑΟΚ, να έχουμε χάσει τόσα παιχνίδια τον τελευταίο καιρό εννοείται πως κάτι πρέπει ν’ αλλάξουμε. Όλοι έχουμε ευθύνες, δεν είχε μόνον ο προηγούμενος προπονητής και δε θα έχει μόνον ο επόμενος, θα έχουμε κι εμείς όπως είχαμε και πριν κι όλοι μαζί θα πρέπει να δουλέψουμε για να γίνουμε καλύτεροι».

– Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την Κυριακή είναι πολύ μικρό. Είναι σωστό να υποτεθεί πως το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην ψυχολογία;
«Εννοείται πως όταν αλλάζει ένας προπονητής η ψυχολογία – θεωρώ – πως αλλάζει προς το καλύτερο. Από εκεί και πέρα δεν προλαβαίνεις μέσα σε τρεις – τέσσερις ημέρες ν’ αλλάξεις φοβερά πράγματα. Αυτό που πιστεύω είναι πως είναι καλό που παίζουμε με τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό, που δεν κερδίζεται από τακτικές κι από κάποια άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει το ποιος θα θέλει αυτό το παιχνίδι κι αν το θέλουμε το παιχνίδι αυτό πιστεύω ότι θα το πάρουμε».

– Μέσα από συζητήσεις που έχεις κάνει και με τους συμπαίκτες σου, μνημονεύετε καθόλου τον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου, που σας είχε πληγώσει, αν κι εσύ έμεινες εκτός αποστολής, λίγο πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης;
«Αυτό θα πρέπει να είναι θετικό για εμάς. Να μας δημιουργήσει περισσότερη όρεξη για ποδόσφαιρο, περισσότερο νεύρο και θεωρώ πως πρέπει να ‘σβήσουμε’ αυτήν την κακή εμφάνιση του πρώτου γύρου».

– Στις τάξεις του κόσμου, επικρατεί μια απογοήτευση για την πορεία της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Για όλους όσοι σκέπτονται να έρθουν στο γήπεδο την Κυριακή, ακόμη κι αν δεν το έχουν αποφασίσει, θα ήθελες να τους πεις κάτι;
«Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε σωστοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι όταν λέω σωστοί εννοώ να δώσουμε ότι μπορούμε, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουμε δώσει αυτό που μπορούμε κι ο κόσμος – αν το κάνουμε αυτό – θα κατανοήσει την προσπάθειά μας. Δε θέλω να μιλάω . ή θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε, δε θέλω να το κάνω αυτό πριν τα παιχνίδια. Θέλω μόνο να δώσουμε αυτό που μπορούμε. Κι αν δώσουμε αυτό που μπορούμε πιστεύω πως θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

– Στην πρώτη σου σεζόν στον ΠΑΟΚ έζησες τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι ετοιμάζεσαι για το αντίστροφο. Ποιά η γεύση που έχεις πάρει ως τώρα για τη σημασία αυτών των αναμετρήσεων;
«Θεωρώ ότι επιτρέψαμε στον Ολυμπιακό σ’ εκείνο το παιχνίδι να έχει μια τέτοια εμφάνιση. Δε νομίζω ότι κι ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό, θεωρώ ότι είναι καλύτερος και γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξουμε. Και πιστεύω πως στο δεύτερο παιχνίδι θα είμαστε διαφορετικοί σε θέματα νοοτροπίας και συγκέντρωσης, γιατί όταν παίζεις με μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος επί ενενήντα λεπτά».

– Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μια εντός έδρας ήττα με βαρύ σκορ, η οποία συνοδεύτηκε από διάφορα γεγονότα όπως το δυσάρεστο συμβάν με τον Ολαϊτάν. Πρώτον πιστεύεις, πως το γεγονός αυτής της ήττας παίζει κάποιο ρόλο κι αν θέλεις μια αναφορά για την άτυχη στιγμή που είχε ένας συνάδερφός σας…
«Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει ν’ ασχοληθούμε καθόλου με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να κάτσουμε και να δούμε όλοι το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να καταλάβουμε ότι αυτή η ομάδα εφόσον έχει τη δυναμική να κερδίσει έναν τέτοιο αντίπαλο το πώς θα πρέπει να προσέξουμε εμείς το αντίστοιχο παιχνίδι. Δε θέλω να υποτιμήσουμε κάτι ή δε θέλω να βάλουμε στο μυαλό μας ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός. Τονίζω ξανά, είναι το πώς θα είμαστε εμείς. Όσον αφορά τον Ολαϊτάν, σίγουρα είναι αυτό πολύ λυπηρό, είναι ένα κακό συμβάν, δε χωράει αντιπαλότητα ή δεν είναι θέμα ομάδων. Μακάρι το παιδί να ήταν καλά και να μπορούσε ν’ αγωνιστεί την Κυριακή στην Τούμπα», ολοκλήρωσε ο 27χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου».