Καταγγελία του Αίαντα για το ντέρμπι με τον Άρη

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Άρη και του Αίαντα Ευόσμου που έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 19.00 στο γυμναστήριο του Άρη είναι σαν τελικός καθώς η νικήτρια ομάδα θα πάρει και την άνοδο για την Α1 γυναικών.
Ένα τόσο σοβαρό ματς αντιμετωπίστηκε με… προχειρότητα από την ΕΟΠΕ, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες. Στην επιστολή που έστειλε στην ιστοσελίδα volleynews.gr παράγοντας του Αίαντα ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Άρη, όμως, εξιστορεί τα όσα έχουν συμβεί παραμονές του αγώνα δείχνοντας την προχειρότητα της διοργανώτριας:

«Ο αγώνας είχε οριστεί αρχικά για τις 22 Μαρτίου. Ο Α.Σ.Άρης ζήτησε και πήρε αναβολή λόγω της συμμετοχής αθλήτριας του στην προετοιμασία της εθνικής κορασίδων. Και ο Αίας Ευόσμου είχε αθλήτρια στην ίδια προετοιμασία της Εθνικής ομάδας αλλά δεν ζήτησε αναβολή. Μετά την ανακοίνωση της αποστολής της Εθνικής κορασίδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η αθλήτρια του Άρη δεν είναι στην αποστολή, ενώ του Αίαντα κλήθηκε στην 12αδα. Παρόλα αυτά ο Αίαντας συμφώνησε να οριστεί ο αγώνας κανονικά όπως και έγινε έστω και καθυστερημένα. Ορίστηκε για τις 29 Μαρτίου.

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αίαντα με την ΕΟΠΕ, η διοργανώτρια μας ανακοίνωσε δως η αστυνομία δεν δίνει άδεια για να γίνει ο αγώνας και πρέπει να βρεθεί νέα ημερομηνία λόγω άλλου αγώνα στην πόλη (τελικός χάντμπολ κυπέλλου ανδρών) που θα δεσμεύσει τις δυνάμεις της.

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου από την ΕΟΠΕ μας ενημέρωσαν πως λύθηκε το πρόβλημα και η αστυνομία δίνει άδεια για να γίνει ο αγώνας!

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ανακοινώνεται στον Αίαντα πως είσοδος φιλάθλων θα γίνει μόνο με προσκλήσεις και ο Αίας δικαιούται μόλις είκοσι προσκλήσεις. Η δικαιολογία ήταν ότι πρέπει να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των “οργανωμένων” φιλάθλων του Άρη.

Η όλη κατάσταση προκάλεσε εκνευρισμό στην ομάδα (αθλήτριες, γονείς φίλοι) και ο Αίας ζήτησε την αναβολή του αγώνα για να εκτονωθεί η κατάσταση και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Λόγω του φάιναλ-4 του Κυπέλλου γυναικών στην ομοσπονδία δεν υπήρχε κανείς και η όλη συνεννόηση γινόταν τηλεφωνικά από το Αγρίνιο. Όταν δε στείλαμε φαξ ζητώντας αναβολή του αγώνα λόγω της συμμετοχής της αθλήτριας μας στην Εθνική, μας απάντησαν το βράδυ της Παρασκευής πως το αίτημα μας είναι εκπρόθεσμο. Σημειώνουμε δε πως:

Οι προσκλήσεις στα γραφεία του Αίαντα έφτασαν ενώ ακόμα συζητούσαμε για τον ορισμό του παιχνιδιού.

Το γήπεδο είναι ακατάλληλο να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αγώνα με αυτές τις συνθήκες.

Σε ένα πρωτάθλημα που έγινε όλο τον χρόνο μεταξύ γονιών, συγγενών και φίλων ξαφνικά καλούνται οργανωμένοι από τον χώρο του ποδοσφαίρου για να δημιουργήσουν συνθήκες εκφοβισμού σε ένα αγώνα με νέα παιδιά στην πλειοψηφία.

Ποιος είναι αυτός που ερμηνεύοντας κατά την κρίση του την προκήρυξη θα αρνηθεί σε έναν γονιό να δει το παιδί του να αγωνίζεται;

Ας μην ξεχνάμε ότι οι γονείς είναι οι χορηγοί του αθλήματος).

Η ομοσπονδία για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι μπορεί να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αναβάλει ανά πάσα στιγμή αγώνες και μας λέει με τον πιο επίσημο τρόπο πως “απουσιάζουμε από την ΕΟΠΕ – Είναι κλειστό το μαγαζί’’.

Τελικά τι αθλητισμό θέλουμε;

Πολιτισμένη οικογενειακή ατμόσφαιρα ή ποδοσφαιροποίηση του αθλήματος με τις γνωστές συνέπειες;

Ποιος εγγυάται σε ένα τέτοιο γήπεδο υπό αυτές τις συνθήκες την ασφάλεια αθλητών και φιλάθλων;