Έχασαν και το έκαναν… ροντέο

Ο Ολυμπιακός δεν χάνει συχνά κι αυτό δημιουργεί προβλήματα, γιατί όταν χάνει, δεν μπορεί να το αποδεχτεί εύκολα. Η σημερινή, ήταν η πρώτη φετινή ήττα του μακριά από το Καραϊσκάκη, η δεύτερη συνεχόμενη μετά το 0-3 από τον Παναθηναϊκό, κι όσο να ναι, δεν χωνεύεται εύκολα.

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, οι ερυθρόλευκοι το έκαναν ροντέο μετά τη λήξη του αγώνα.

Όλα ξεκίνησαν από τα (δικαιολογημένα) παράπονα των παικτών του Ολυμπιακού για τη φάση που έχασε ο Κάκος κι ο δεύτερος βοηθός του (Καραϊσαρίδης), όταν ο Ινσαουράλδε γρονθοκόπησε τον Εντιγκά.

Μπαίνοντας στην καταπακτή μετά το τέλος του αγώνα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πήγε να κάνει παράπονα στον Κάκο (σε ήρεμους τόνους, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες), ο διαιτητής από την Κέρκυρα πάνω στην ένταση της στιγμής, του ζήτησε να φύγει από δίπλα του, ο αμυντικός του Ολυμπιακού θίχτηκε από το ύφος του Κακού και η κατάσταση στα αποδυτήρια άρχισε να ξεφεύγει.

Ο Κάκος, όταν συνέταξε το φύλλο αγώνα, έγραψε ότι έδειξε κίτρινη κάρτα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο μετά το τέλος του παιχνιδιού, «για έντονη διαμαρτυρία». Κάποιοι είπαν ότι οι δυο τους ήρθαν πολύ… κοντά, δεν επιβεβαιώθηκε όμως αυτό.

Η ένταση κλιμακώθηκε στα αποδυτήρια με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά, να μιλά έντονα σε ανθρώπους του ΠΑΟΚ, μεταξύ άλλων και στον Παντελή Κωνσταντινίδη και κάποια στιγμή, άρχισαν να γίνουν πιο έντονες οι φωνές.

Ο Ολυμπιακός μοίρασε την…επίσημη θέση του λίγο αργότερα, κάνοντας επίθεση στον Κάκο.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στην θέση του Ντιόγο είναι ο Ντινγκά. Για δεύτερη φορά ο κύριος Κάκος αποδεικνύει ότι είναι ανίκανος διαιτητής και γεμάτος εμπάθεια για τον Ολυμπιακό. Φυσικά δεν ήταν το μόνο εσκεμμένο λάθος της τριάδας. Έγιναν πολλά και επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Επειδή η κοροϊδία έχει και τα όρια της δεν θα μείνουμε απαθείς σε όλα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν. Για όλα αυτά, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι ο κύριος Κάκος έφτασε στο σημείο να βρίζει διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού, καλά θα κάνει να αφήσει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με την πυγμαχία και την αλητεία», αναφέρει η «θέση» του Ολυμπιακού. Στο σπίτι του κρεμασμένου, μιλάνε για σχοινί…

«Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια αλλά εμείς δεν προπονούμε τους παίκτες μας για αγώνες μποξ. Το σημερινό περιστατικό μου θύμισε κάποιο άλλο πριν κάποια χρόνια στο Καραϊσκάκη με τον ίδιο διαιτητή και τον Γκαρσία να δίνει μπουνιά στον Ντιόγκο. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κύριος Κάκος πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει για το μέλλον του. Η φάση με τον Αθανασιάδη δεν ήταν πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει από τον Ολυμπιακό αλλά άλλες λυκοφιλίες που έχει», είπε από την πλευρά του ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Κάποια στιγμή, θα μάθουν να χάνουν…

Κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο της Τούμπας ο Τάσος Κάκος αρνήθηκε να πει το παραμικρό για τα όσα ειπώθηκαν από τον Σάββα Θεοδωρίδη. «Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Δεν με ενδιαφέρει το τι λέει ο καθένας», επισήμανε. Άλλωστε οι διαιτητές δεν μπορούν να κάνουν δηλώσεις μετά τα παιχνίδια, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ.

Σε ότι αφορά τη φιλοξενία, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν είχαν παράπονα. «Η φιλοξενία ήταν πολύ καλή, όπως και οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα. Αν υπάρχει κάποιο παράπονο από τον Ολυμπιακό συνολικά, θα το εκφράσει», είπε ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, που προέρχεται βεβαίως από τον Ολυμπιακό.