By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Επεκτείνει τον φράχτη με την Τουρκία η Βουλγαρία
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
LIFE

Επεκτείνει τον φράχτη με την Τουρκία η Βουλγαρία

Τhessports
Last updated: 07/04/2015 10:28
Τhessports
Share
SHARE

Ένα νέο συνοριακό τείχος με την Τουρκία, με σκοπό να προστατεύσει την είσοδο και όχι την έξοδο αυτή τη φορά, υψώνει με εντατικούς ρυθμούς η Βουλγαρία.

Αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κύμα μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική – και κατ’ επέκταση τον κίνδυνο εισροής τζιχαντιστών τρομοκρατών – η Ευρώπη ενισχύει τα μέτωπά της, ακόμη και στην πρώην σοβιετική Βουλγαρία, όπου μέχρι πριν από περίπου δυο δεκαετίες η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η «διασπορά» των πολιτών της, σχολιάζουν οι New York Times.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τους τελευταίους 16 μήνες, η Βουλγαρία εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε ένα σχέδιο, που θυμίζει σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού: περισσότεροι συνοριοφύλακες, νέος εξοπλισμός επιτήρησης και ένα πρώτο τμήμα του φράχτη, έκτασης περίπου 30 χλμ., το οποίο ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Η ενίσχυση των βουλγαροτουρκικών συνόρων αποτελεί τον πλέον προφανή τρόπο αντίδρασης της Γηραιάς Ηπείρου στο μεταναστευτικό κύμα και τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις του. Καθώς ο καιρός ανοίγει, που πιθανότατα σημαίνει ότι περισσότεροι μετανάστες ετοιμάζονται να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο, η Νότια Ευρώπη παίρνει τα μέτρα της.

Πέρσι μόνο, πέρασαν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης περισσότεροι από 200.000 μετανάστες, ενώ άγνωστο παραμένει πόσοι τα κατάφεραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Παράλληλα όμως με την εισροή των μεταναστών φουντώνει και το αντιμεταναστευτικό αίσθημα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, με τα ακροδεξιά εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης να κερδίζουν ανησυχητικά έδαφος.

«Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι αντίδραση αυτού του μεταναστευτικού κύματος», υποστηρίζει στους New York Times ο Τσερσίρκοφ, εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Βουλγαρία.

Ενόσω δε ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης εξακολουθεί να δίνει τη μάχη της ανάκαμψης από την οικονομική κρίση του 2008, το υψηλό κόστος αυτής της πλημμυρίδας των μεταναστών (ιδίως σε χώρες, όπως η Βουλγαρία, το φτωχότερο κράτος-μέλος της ΕΕ) αποστραγγίζει τους εθνικούς προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή της Frontex Ζιλ Αρίας Φερνάντες, η αύξηση των μεταναστών προς τη Βουλγαρία είναι ώς έναν βαθμό αποτέλεσμα του φράχτη του Εβρου. Αν και ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών μειώθηκε σημαντικά όμως, σε καμία περίπτωση δεν αναχαιτίστηκε η εισροή των μεταναστών στην Ευρώπη.

Στόχος της βουλγαρικής κυβέρνησης είναι ο φράχτης στα σύνορα με την Τουρκία να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι, στόχος ανέφικτος επιμένουν εμπειρογνώμονες: η κατασκευή σε ορισμένα σημεία δεν έχει καν ξεκινήσει.

Την ίδια ώρα, οι μετανάστες θα συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους να περνούν τα σύνορα, σε πιο απόμερες και επικίνδυνες τοποθεσίες.

Το Βήμα

Σχετικά άρθρα

Θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου
Κρίσιμες ώρες για τον Μάριο Οικονόμου
Θεσσαλονίκη: Κλείνει από σήμερα το μετρό
Κατέθεσε μήνυση ο Μαρινάκης – Η απάντηση του Δημητριάδη
Πένθος: «Έφυγε» η Γωγώ Μαστροκώστα
TAGGED:ΒουλγαρίαΣύνοραΤουρκία
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Απολογείται για τις… σαχλαμάρες
Next Article Μαρινάκης, Σαρρής, Κουρίδης στους κατηγορουμένους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης! (vids)

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US