By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Η μέρα που χάθηκε ένα πρωτάθλημα
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η μέρα που χάθηκε ένα πρωτάθλημα

Τhessports
Last updated: 22/04/2015 14:48
Τhessports
Share
SHARE

Πολλές φορές, το να θεωρείς κάτι δεδομένο μπορεί να αποβεί μοιραίο. Ο ΠΑΟΚ της σεζόν 1972-73 με τον αέρα του πρώτου του τίτλου,  ήταν εντυπωσιακός. Απέδιδε πολύ καλό ποδόσφαιρο και όδευε προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.  Ειδικά μετά τη μεγάλη νίκη 2-0 επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια  που τον κράτησε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Α’ Εθνικής, ο ΠΑΟΚ είχε ψυχολογία στα ύψη.

Έτσι, στις 22.04.1973 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υποδεχόταν την Παναχαϊκή όντας στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό με 74 βαθμούς με το σύστημα εκείνης της σεζόν να είναι 3 βαθμοί στη νίκη, 2 στην ισοπαλία και 1 στην ήττα.

Μπροστά σε 35.000 οπαδούς του ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν νίκη και παράλληλα ήθελε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στην Καβάλα. Το παράλληλο των αναμετρήσεων φαίνεται πως έκανε κακό στον ΠΑΟΚ. “Το είχαμε σίγουρο πως θα κερδίσουμε και το μυαλό μας ήταν στην Καβάλα όπου περιμέναμε να κάνει γκέλα ο Ολυμπιακός”, θυμάται σήμερα, ο Γενικός Αρχηγός του ΠΑΟΚ, Κώστας Ιωσηφίδης και προσθέτει: “Τελικά την πατήσαμε μόνοι μας. Μπήκαν κάποια απίθανα γκολ από την Παναχαϊκή, βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ και δεν τα καταφέραμε”.

Ο συνδυασμός εφησυχασμού και ατυχίας πλήγωσε τον ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Δαβουρλής της Παναχαϊκής βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα και ο Δικέφαλος από την άλλη πλευρά έδωσε ρεσιτάλ ατυχίας και αστοχίας. Δεν ήταν μόνο το ότι η ομάδα της Πάτρας κατάφερε στις έξι αξιόλογες επιθέσεις της να σημειώσει πέντε γκολ χωρίς να έχει ευθύνη ο τερματοφύλακας Στέφας, αλλά και το ότι ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Ο Παρίδης έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα (2′,10′), ο Δαβουρλής με γυριστό σουτ έκανε το 0-1 στο 30’ και ο Φουντουκίδης είχε το πρώτο δοκάρι για τον ΠΑΟΚ (36′) πριν την ισοφάριση του Παρίδη (41′). Ο Δικέφαλος πήγε τουλάχιστον με την ισοπαλία στο ημίχρονο, όμως ο Δαβουρλής με την έναρξη του δεύτερου μέρους (47′) έβαλε πάλι το άγχος στην πλευρά του ΠΑΟΚ.

Τα δοκάρια του Παρίδη (58′) και Κούδα (60′) έδειχναν πως η ισοφάριση ήταν κοντά, αλλά ο Στραβοπόδης στο 61’ έγραψε στην αντεπίθεση το 3-1. Η γρήγορη απάντηση του Παρίδη (64΄) έφερε πάλι τον ΠΑΟΚ στο ματς με το 2-3, αλλά ακολούθησαν και άλλες χαμένες ευκαιρίες. Ο Δαβουρλής στο 82’ με εκτέλεση φάουλ στο παραθυράκι του Στέφα έγραψε το 4-1 και ο Παππάς στο 87’. Ο Σταύρος Σαράφης έγραψε το τελικό 3-5 με εκτέλεση πέναλτι στο 89’ μετά από σέντρα του Ιωσηφίδη και χέρι του Λεβέντη.

paok-panaxaikh2

Μετά από αυτή την ήττα ο Ολυμπιακός που τελικά πήρε ισοπαλία (1-1) στην Καβάλα, έμεινε μόνος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Παρά την εκπληκτική του συγκομιδή στα παιχνίδια που ακολούθησαν (5 νίκες – 1 ισοπαλία) ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να καλύψει την απόσταση από τους Ερυθρόλευκους και τελείωσε το πρωτάθλημα με 92 βαθμούς έναντι 94 του Ολυμπιακού.

“Είναι ένα ματς που δε θα ξεχάσω ποτέ. Το θυμάμαι με μεγάλη πίκρα γιατί χάσαμε ένα πρωτάθλημα το οποίο αξίζαμε”, λέει ο Κώστας Ιωσηφίδης.

Πηγή: paokfc.gr

 

Σχετικά άρθρα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
«Αποσύρθηκε για Τζόλη η Ρόμα»
TAGGED:ΠΑΟΚΠοδόσφαιρο
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Το βραβείο στον Κάτσε
Next Article Σάββατο το ματς του Άρη και το Καβάλα-Πανσερραϊκός

Τελευταία νέα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Πάει και για Μήτογλου ο Ηρακλής!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Follow US