«Ο δρόμος του προπονητή είναι μοναχικός»

Ο Γκιγιέρμο Όγιος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ηρακλή, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την εμφάνισή της ομάδας του κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

«Πετύχαμε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη, σ’ ένα ντέρμπι της πόλης, όπου οι ομάδες παρουσιάζονται διαφορετικά. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, όλους τους παίκτες και το προσωπικό, όλο το ρόστερ και όλους όσους είναι γύρω από την ομάδα, όχι τόσο γι’ αυτά που έκαναν σήμερα, αλλά γι’ αυτά που κάνουν κάθε μέρα. Για την θέληση που δείχνουν. Μπήκαμε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και καταφέραμε να πετύχουμε το γκολ, γεγονός που σήμαινε ότι κερδίσαμε ηρεμία. Και οι παίκτες και ο κόσμος. Ξέρετε καμιά φορά οι παίκτες ακούν τις αντιδράσεις του κόσμου και νιώθουν την πίεση της κερκίδας. Εμείς όμως προσπαθούμε να δώσουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, γι’ αυτό και καμιά φορά όταν υπάρχει απελπισία μπορεί να φέρει και το λάθος. Για εμάς προτεραιότητα είναι το ποδόσφαιρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός τεχνικός και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει 45 βαθμούς και οι περισσότεροι ήρθαν με τον ίδιο τρόπο. Προσπαθώντας να παίξουμε ποδόσφαιρο, πολλές φορές ακόμα και απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, που επίσης προετοιμάζονται και έχουν καλούς προπονητές. Σε ερώτηση για τα παιχνίδια που ακολουθούν ο Όγιος είπε: «Τα πράγματα είναι ρευστά γι’ αυτό και εστιάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Τελειώσαμε σήμερα συγκεντρωμένοι το παιχνίδι και έτσι θα συνεχίσουμε και στα επόμενα. Με το που κατέβω στα αποδυτήρια θα αρχίσω να σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι».

Για την αποθέωση που γνώρισε κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα: «Είμαι ευγνώμων. Ξέρετε εμείς οι προπονητές έχουμε έναν μοναχικό δρόμο. Μένουμε μόνοι μας στην ήττα, μόνοι στην ισοπαλία και πολλές φορές μόνοι και στη νίκη. Το επάγγελμά μας είναι πολύ δύσκολο, γι’ αυτό και οι περισσότεροι υποφέρουμε από την καρδιά μας. Αυτός όμως ο τρόπος ζωής είναι που αγαπάμε και σ’ αυτόν είμαστε αφοσιωμένοι. Ευχαριστώ τον κόσμο αλλά και τους παίκτες μου γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά».

Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Αλεξίου είπε:  «Έγινε ένα καλό παιχνίδι στο οποίο ήμασταν ανταγωνιστικοί, για ένα ημίχρονο. Ελέγχαμε σωστά τον ρυθμό και αν ήμασταν καλοί στις αντεπιθέσεις ίσως να είχαμε πετύχει ένα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο μας πίεσε ο Ηρακλής, δεχτήκαμε το γκολ, δεν αντιδράσαμε σωστά κι ίσως χαθήκαμε λίγο. Μετά τις αλλαγές κάναμε δυο μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε ρισκάραμε στο παιχνίδι μας, αλλά δεχτήκαμε το γκολ. Εμείς είμαστε μια καινούργια ομάδα που την φτιάξαμε τον Γενάρη και προσπαθώ να την κάνω ανταγωνιστική. Ο δεύτερος γύρος πολύ καλός. Υπάρχουν άλλα τρία παιχνίδια να τα κυνηγήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».