By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Ο Λόραντ, η επιστροφή και η πρόκριση με Άρη
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
ΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Λόραντ, η επιστροφή και η πρόκριση με Άρη

Τhessports
Last updated: 30/04/2015 15:59
Τhessports
Share
SHARE

Στις 30 Απριλίου του 1980 στο κατάμεστο Καυτανζόγλειο ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη και παίρνει πρόκριση με τον Γκιούλα Λόραντ να επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας.

Η ισοπαλία 2-2 με την Παναχαϊκή στο Καυτανζόγλειο στις 27 Απριλίου για την 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος είχε βγάλει τον ΠΑΟΚ εκτός της πρώτης τριάδας της βαθμολογίας που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο και η ομάδα χρειαζόταν αλλαγή ψυχολογίας ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη στις 30 Απριλίου στο γήπεδο της Τούμπας για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Γκιούλα Λόραντ, ο μοναδικός προπονητής που μέχρι τότε είχε οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση πρωταθλήματος επιστρατεύθηκε και η συμφωνία κλείστηκε μετά από ταξίδι στην Γερμανία του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ Πετρίδη και του διερμηνέα του Καραφουλίδη.

Η ανταπόκριση του Ούγγρου τεχνικού ήταν άμεση και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τρίτης 29 Απριλίου, όπου τον περίμεναν 2.000 φίλοι του Δικεφάλου, τον συγκίνησαν και τον οδήγησαν με συνοδεία μέχρι το Ηλέκτρα Παλάς όπου έμεινε εκείνο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα βρέθηκε στην άκρη του πάγκου στο Καυτανζόγλειο για την ρεβάνς των προημιτελικών με αντίπαλο τον Άρη που είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων που είχε γίνει σχεδόν δύο μήνες πριν (5 Μαρτίου 1980).

Μπροστά σε 40.000 φίλους του, ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο, αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε τις φάσεις που δημιούργησαν οι Κούδας – Κωστίκος – Ορφανό και παράλληλα είχε κλειστές γραμμές ώστε να μην κινδυνεύει από τις μακρινές μπαλιές των μέσων του Άρη. Ο Κούδας είχε σουτ στο δοκάρι στο 44ο λεπτό και ο τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Κωστίκου στην επαναφορά. Ο Σαράφης στο 60ο λεπτό με προβολή από κοντά μετά από σουτ του Κερμανίδη ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα και ο ΠΑΟΚ ψάχνει το δεύτερο γκολ πρόκρισης. Στο 85ο λεπτό ο Κούδας δέχεται μαρκάρισμα στην μεγάλη περιοχή από τους Μιχαλίτσιο και Βένο χωρίς ο διαιτητής να υποδείξει το πέναλτι.

Η λύση έρχεται από τον Βασιλάκο που με σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 2-0 και έστειλε τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Άρης μπήκε μαζί με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στην λίστα των ομάδων που είχε αποκλείσει εκείνη την σεζόν ο ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Φορτούλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Δαμανάκης, Σαράφης, Κούδας, Βασιλάκος, Ορφανός (46′ Κερμανίδης), Κωστίκος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βουράκης

Ο Γκιούλα Λόραντ μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε: “Για την σημερινή νίκη του ΠΑΟΚ εγώ δεν προσέφερα τίποτε. Ούτε δούλεψα για την πρόκριση, ούτε ήμουν αυτός που έκανε την σύνθεση, ούτε υπέδειξα την αγωνιστική τακτική στους ποδοσφαιριστές. Το μόνο που έκανα πριν από τον αγώνα ήταν η συζήτηση που είχα με τους ποδοσφαιριστές από τους οποίους ζήτησα να αγωνιστούν με πάθος και να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την νίκη. Όλοι τους κατάλαβαν ότι το ματς αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία. Έκαναν κάποια λάθη, αλλά η θέληση τους όμως ήταν μεγάλη και πέτυχαν τον αντικειμενικό σκοπό τους. Η δική μου δουλειά θα αρχίσει με την λήξη της περιόδου.”

Πηγή: paokfc.gr

Σχετικά άρθρα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
«Αποσύρθηκε για Τζόλη η Ρόμα»
TAGGED:ΛόραντΠΑΟΚ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Τους πήραν τις σφυρίχτρες!
Next Article «Χτυπάει» την πόρτα της Ευρωλίγκα!

Τελευταία νέα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Πάει και για Μήτογλου ο Ηρακλής!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Follow US