Αρχίζουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ξεκινά σήμερα η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα, η οποία λήγει το Σάββατο 9 Μαΐου. Αύριο, Κυριακή, 3 Μαΐου οι έμποροι είναι ελεύθεροι να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους από ώρα 11.00-18.00, εντούτοις, με ανακοίνωσή του την περασμένη Τετάρτη, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης παρότρυνε τις επιχειρήσεις να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους, προκειμένου «να με βρεθούν ενώπιον ακόμη μίας αχρείαστης και αποτυχημένης Κυριακής».

Όπως τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ, σύμφωνα με το Νόμο 4177/2013, θα ισχύσει η εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων “mid-season sales”, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου 2015.

Επειδή η 1η Μαΐου, αποτελεί αργία με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η πρώτη μέρα έναρξης των εκπτώσεων είναι η σημερινή,δηλαδή 2 Μαΐου. Αντίστοιχα, τελευταία μέρα των εκπτώσεων θα είναι το Σάββατο 9 Μαΐου 2015.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Βάσει του ίδιου Νόμου 4177/2013, οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται (προαιρετικά) να λειτουργήσουν την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης ανοιξιάτικης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015).

Απεργούν την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι

Εν τω μεταξύ, απόφαση για 24ωρη απεργία στον κλάδο του Εμπορίου την Κυριακή 3 Μαΐου έλαβε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Η διοίκηση της ΟΙΥΕ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, ενάντια στην προγραμματιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων.

Πηγή : voria.gr