«Στον ΠΑΟΚ δεν παίζουν τα ονόματα»

Μόνο τα γέλια δεν έβαλαν οι υπεύθυνοι των ακαδημιών του ΠΑΟΚ διαβάζοντας τα περί… «Σαλπιγγίδη στον Άρη»!

Ενας μακρινός συγγενής (ή μήπως απλά συνεπώνυμος) του Δημήτρη Σαλπιγγίδη παρουσιάστηκε σήμερα από ιστοσελίδα «κίτρινων αποχρώσεων» ως «ο γιος του αδερφού του Σαλπιγγίδη, που έφυγε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Αρη». Πιασάρικο θέμα δεν λέμε, που όλο τυχαίως δημοσιεύτηκε την εβδομάδα του Άρης – ΠΑΟΚ, αλλά που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Εκτός των άλλων, ο Σαλπιγγίδης δεν έχει αδερφό.

Μια πραγματικότητα που θέλει κάποιον που είναι φίλαθλος του Άρη και να έχει όντως πάει τον γιο του στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες των «κίτρινων», αφού προ διετίας δοκιμάστηκε στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ, αλλά «κόπηκε», όπως άλλωστε έχει συμβεί και με δύο συγγενικά πρόσωπα του αρχηγού του ΠΑΟΚ!

«Είναι μια απόδειξη ότι στις υποδομές του ΠΑΟΚ έρχονται και παραμένουν οι καλύτεροι και όχι αυτοί που τυγχάνει να έχουν ένα συγγενικό πρόσωπο στην ομάδα ή κάποιον γνωστό στις ακαδημίες. Στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ δεν παίζουν τα ονοματεπώνυμα. Οποια παιδιά έρχονται, δοκιμάζονται και δεν επιλέγονται από τους προπονητές για να συνεχίσουν στον ΠΑΟΚ, έχουν κάθε δικαίωμα να αναζητήσουν την ποδοσφαιρική τύχη τους σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ή ακαδημία», λένε οι άνθρωποι των Τμημάτων Υποδομής και Ανάπτυξης του «Δικεφάλου».

Ανάλογη περίπτωση είναι και ο μικρότερος γιος του Δημήτρη Μήτογλου, που όντως ξεκίνησε να παίζει στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αλλά ενημερώθηκε από τους προπονητές, ότι δεν θα συνεχίσει και επέλεξε να συνεχίσει στις ακαδημίες του Άρη.

Υ.Γ. Στον ΠΑΟΚ και στις ακαδημίες του, αγωνίζονται παιδιά ανθρώπων που έχουν ταυτιστεί με άλλες ομάδες, ωστόσο στον ΠΑΟΚ διατηρούν μια διακριτικότητα και αποφεύγουν να μεταφέρουν πίεση πάνω σ΄ αυτά τα παιδιά, αλλά και στις οικογένειές τους.