Την Κυριακή 17 Μαΐου θα βγούνε σπαθιά!

Το 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Μακριάς Σπάθας – Athens Longsword 2015-, κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 11.00, στο Αθλητικό Κέντρο ΜΕΤΣ στο Παγκράτι!

Το πρωτάθλημα διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Οπλομαχίας (Α.Σ.Α.Ο.), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Ι.Ε.Π.Τ.).

Δεκάδες αθλητές και αθλήτριες σπαθασκίας από όλη την Ελλάδα θα διασταυρώσουν… τις μακριές σπάθες τους, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αθλητών και των συλλόγων της Ομοσπονδίας, τη γνωριμία του αθλήματος με το ευρύ κοινό και φυσικά τη διάκριση στην ιστορική πρώτη διοργάνωση του αθλήματος στην Ελλάδα.

Η αγώνες θα είναι μικτοί (γυναίκες και άνδρες μαζί) και η μακριά σπάθα (longsword) που θα χρησιμοποιηθεί είναι από συνθετικό πλαστικό. Το πρωτάθλημα θα έχει 2 φάσεις, η πρώτη των οποίων θα είναι όμιλοι που θα απαρτίζονται από 3 ή 4 αθλητές και η δεύτερη θα είναι η φάση του άμεσου αποκλεισμού, με νοκ άουτ αγώνες.

Στους 3 πρώτους νικητές-τριες θα απονεμηθεί δίπλωμα και μετάλλιο ανάλογα με τη θέση την οποία κατέλαβαν (1η Θέση: Χρυσό, 2η Θέση: Αργυρό, 3η Θέση: Χάλκινο), ενώ στον-ην νικητή-τρια της διοργάνωσης θα απονεμηθεί επιπλέον τιμητικό, εγχάρακτο ξύλινο σπαθί, ευγενική προσφορά του χορηγού της διοργάνωσης ‘Purpleheart Armoury’.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές-τριες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ανήκουν σε συλλόγους-μέλη τη Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών (Ε.Ο.Ι.Ε.Π.Τ.).

Για τη διευκόλυνση του διοργανωτή συλλόγου, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Α.Σ.Α.Ο. [email protected] μέχρι το βράδυ της Κυριακής 10 Μαΐου 2015.

Το Αθλητικό Κέντρο ΜΕΤΣ έχει χωρητικότητα 1500 θεατών, η προσέλευση για το ευρύ κοινό ξεκινά στις 10.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη! (Διεύθυνση: Μάρκου Μουσούρου 70 Παγκράτι, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επισκεφτείτε τη σελίδα στο FB, www.facebook.com/AcademiaHoplomachia).