Media News

* Άνοιξε εδώ και μέρες ο κύκλος συναντήσεων δημοσιογράφων με υποψήφιους (σε Δήμο και Περιφέρεια) ενόψει εκλογών. Πριν από λίγες ημέρες ο Κωσταντίνος Ζέρβας (αντιδήμαρχος της παράταξης Μπουτάρη) δεξιώθηκε δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ. Ακολούθησε ανάλογη συνάντηση του Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ σήμερα Τετάρτη τετ-α-τετ με ρεπόρτερς του αθλητικού ρεπορτάζ θα έχει κι ο υποψήφιος Δήμαρχος (με του ΑΝΕΛ), Χάρης Παπαγεωργίου.

* Πληροφορίες θέλουν τον πρώην διευθυντή του Gazzetta, Βασίλη Παπαθεοδώρου, να έχει δεχθεί πρόταση από τον Γιάννη Αλαφούζο για την δημιουργία ενός «πράσινου» αθλητικού σάιτ.

* Αντικείμενο συζήτησης έγινε πρόσφατα στον ΠΣΑΤ ένας «λίβελος» που δημοσιεύθηκε στην «Πράσινη» κατά του Βασίλη Παπαθεοδώρου (είναι γνωστή η κόντρα που είχε στο παρελθόν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλο που ελέγχει την εφημερίδα «Πράσινη).

* Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους, όπως κι ένας άλλος «λίβελος» κόκκινης ιστοσελίδας κατά δημοσιογράφων, που δεν είναι αρεστοί στο κόκκινο κοινό, που ο ΠΣΑΤ έβγαλε μία ανακοίνωση από την οποία ζητά από τα μέλη του να ακολουθούν την δεοντολογία και προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους καταφέρονται κατά συναδέλφων. «Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ζούγκλα» τονίζει ο ΠΣΑΤ, αλλά παρά τις καλές προθέσεις του δ.σ., στον αθλητικό τύπο, έχει χαθεί η μπάλα.

* Η κρίση έχει γονατίσει τον Τύπο και προβλήματα υπάρχουν και στο συγκρότημα του «Πήγασου», που εκδίδει μεταξύ άλλων το «Έθνος» και το «Goal News». Οι εργαζόμενοι έστειλαν επιστολή στον Φώτη Μπόμπολα και διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι πλέον δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν, καθώς εδώ και εννιά μήνες έχει πάψει να ισχύει το «κάθε 1η και 15η» που ίσχυε για πολλά χρόνια, ενώ πλέον είναι ένα μήνα μέσα. Νωρίτερα, ο κ. Μπόμπολας είχε αποδώσει αυτή την κατάσταση σε… προβλήματα ρευστότητας. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι στο συγκρότημα έχουν γίνει πάρα πολλές απολύσεις και μειώσεις μισθών.

* Μια και ο λόγος για επιστολές, ανοιχτή επιστολή στον εκδότη της Ελευθεροτυπίας, Χάρη Οικονομόπουλο, έστειλε ο ανταποκριτής της εφημερίδας στο Στρασβούργο, Νίκος Ρούσος. Αφου διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι του οφείλονται έξι μισθοί και κινδυνεύει με έξωση από το σπίτ, που νοικιάζει στη γαλλική πόλη, προειδοποιεί τον εκδότη ότι «θα βάλω σκοπό της ζωής μου να μην μπορείτε να σταθείτε πουθενά, όχι μόνον στην Ελλάδα άλλα ούτε στην Ευρώπη». Ο συνάδελφος είναι σε απόγνωση.

* Πολλά πιστοποιητικά γλωσομάθειας από συγκεκριμένο φροντιστήριο, που εδρεύει σε πόλλη της Βόρειας Ελλάδας, έχουν κατατεθεί από υποψήφιους στον διαγωνισμό για την ΝΕΡΙΤ. Για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, Μιχάλης Κουρουτός. Μάλλον θα πρόκειται για πολύ καλό φροντιστήριο, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για υποψήφιους από την Αθήνα, που έχουν πιστοποιητικά γλωσομάθειας από το συγκεκριμένο φροντιστήριο, που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα!

* Μετά βίας ξεπέρασαν τα 40.000 φύλλα οι αθλητικές εφημερίδες την Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα. Αναλυτικά οι κυκλοφορίες : ΦΩΣ 8.090, SPORTDAY 6.030, GOAL NEWS 6.030, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 5.610, LIVESPORT 5.150, ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ 3.330, ΠΡΑΣΙΝΗ 2.900, ΓΑΤΑ 2.310, ΓΑΥΡΟΣ 2.110. Συνολικά όλες οι εφημερίδες πούλησαν 41.560 φύλλα.

* Κωμικοτραγικές καταστάσεις επικρατούν στην ΕΠΣ Ευβοίας, η οποία απαγορεύει σε δημοσιογράφους την ραδιοφωνική μετάδοση ερασιτεχνικών αγώνων για «δυσμενείς κρίσεις», ενώ ζητά αντίγραφο ποινικού μητρώου (!) και τήρηση του «ευ αγωνίζεσθαι» για την είσοδο των δημοσιογράφων στα γήπεδα! Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευβοίας είναι ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ! Φοβερά πράγματα…