Πουλάει… τρέλα ο Υπουργός

Ο υπουργός υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοίδης (αυτός που υπέγραψε το μνημόνιο, χωρίς να το διαβάσει, όπως είπε), πήγε σήμερα μαζί με τον Ράιχενμπαχ στα Τέμπη, για να παρουσιάσουν στους δημοσιογράφους την πρόοδο των έργων της σήραγγας των Τεμπών. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό, μέσω κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όταν ολοκληρωθεί θα το “καρπωθεί” η εταιρία “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου”, που αναμένεται να εισπράττει πολύ υψηλά διόδια, για τη διέλευση από τη σύραγγα.

Το ρεπορτάζ είναι από το “Ράδιο Θεσσαλονίκη” και την ιστοσελίδα του www.rthess.gr

Προκλητικός ο υπουργός υποδομών Μ. Χρυσοχοίδης για τα τσουχτερά διόδια. “Έχουμε τα φθηνότερα διόδια στην Ευρώπη”, δήλωσε από Τέμπη όπου επιθεώρησε τις εργασίες στις δίδυμες σήραγγες.

tempi

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι πρέπει να σταματήσουν οι Έλληνες πολίτες να πληρώνουν όλοι για έργα που αφορούν μία τοπική κοινωνία. “Από τη στιγμή που οφελούνται τοπικές κοινωνίες πρέπει πληρώνουν και το κόστος αυτών των έργων”, σημείωσε.

Ξεκαθάρισε ότι μετά την ολοκλήρωση των σηράγγων, η εμπορική πολιτική για το ύψος των διοδίων θα περάσει στην κατασκευάστρια εταιρεία.
Πιο διαλλακτικός ο επικεφαλής της Task Force, Χ. Ράιχενμπαχ που βρέθηκε στα Τέμπη.

“Έχετε δίκιο”, απάντησε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό που του μετέφερε την αγανάκτηση του κόσμου για τις ανατιμήσεις στα διόδια.

Οι σήραγγες παρακάμπτουν το επικίνδυνο σημείο των Τεμπών, προσφέροντας στους οδηγούς ασφάλεια αλλά και ταχύτερη πρόσβαση στον προορισμό τους. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο 2015.