Βυθίζεται η Νέα Δημοκρατία

Μπορεί η κοινή γνώμη να μην είναι ευχαριστημένη από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές, ωστόσο εξακολουθεί να εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προηγείται σταθερά με πολύ μεγάλη διαφορά στις δημοσκοπήσεις!

Το εκπληκτικό είναι ότι στην τελευταία δημοσκόπηση η διαφορά με τη ΝΔ έφτασε στο 21% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτευσης αντί να κερδίζει από την πορεία των διαπραγματεύσεων, χάνει!

Η ΝΔ συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερα και στην τελευταία δημοσκόπηση έχει φτάσει στο 15%!

To ρεπορτάζ είναι από το newpost.gr

Ισχυρό προβάδισμα εξακολουθεί να διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με την πλειοψηφία ωστόσο των πολιτών να εκφράζεται αρνητικά για τη στρατηγική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 36,5%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 15,5%. Η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι συγκεντρώνουν 6%, το ΚΚΕ 4% και οι ΑΝ.ΕΛ. και το ΠΑΣΟΚ από 3%.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, το 41% εκτιμά πως η στρατηγική της Αθήνας είναι λάθος, ενώ το 35% την κρίνει σωστή. Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο, το 72% έκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης θετικά, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό δημοτικότητας 50%, έναντι του Αντώνη Σαμαρά που λαμβάνει 15,5%.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Μάρτιο η δημοτικότητα του πρωθυπουργού ανερχόταν στο 70%.

Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 25,5%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 22,5%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 16,5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 13,5% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 6,5%.

Στην ερώτηση τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, εάν φτάσει σε συμφωνία που περιέχει μέτρα εκτός του πλαισίου των εξαγγελιών της, το 30,5% απάντησε πως πρέπει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, το 28% ότι πρέπει να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, το 27% να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας και το 6% να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η κυβέρνηση πρέπει να μετριάσει τις υποσχέσεις της, με το 35% να θεωρεί ότι πρέπει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της.

Την ίδια ώρα, το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, με το 39% να έχει αντίθετη άποψη.

Το 50,5% εκφράζει φόβο από την προοπτική μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το 28% εκτιμά ότι δεν θα σημάνει κάτι διαφορετικό, ενώ το 12% εκφράζει ελπίδα.

Το 25,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το 10% θεωρεί ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ το 10% δηλώνει αισιόδοξο ότι θα βελτιωθεί.

Το 51,5% θεωρεί αρνητικό τον περιορισμό του Γιάνη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση και το 36% την κρίνει θετικά.

Σε ερώτηση για την επαναφορά των αιωνίων φοιτητών στα πανεπιστήμια, το 65% την κρίνει θετικά και το 24,5% αρνητικά.

Σχετικά με την υποδοχή του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας και την έκθεσή του για προσκύνημα, το 45,5% δηλώνει ότι του έκανε καλή εντύπωση και το 33,5% κακή.