Το διπλό ταμπλό του Κάλας

Ο Άλεξ Κάλας έρχεται στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον Σταύρο Κοντωνή και στην ατζέντα του υπάρχουν δύο σοβαρά θέματα.

Ο χρηματοδότης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη παίζει σε δύο ταμπλό, αφενός περιμένει να γίνουν τα μπαράζ για την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ κι αφετέρου, τον καίει το θέμα της εκκαθάρισης, η οποία δεν έχει προχωρήσει και δημιουργεί πρόβλημα σε περίπτωση ανόδου, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να επανέλθει η παλιά ΠΑΕ Άρης με τα δεκάδες εκατομμύρια χρέη.

Το θέμα του μπαράζ το χειρίζεται ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο ο οποίος ποντάρει σε γνωμοδοτήσεις ειδικών, που αναφέρουν πως η Φούτμπολ Λιγκ θα πρέπει να γίνει με 20 ομάδες, και οι ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, θα πρέπει να αναπληρωθούν με ομάδες από την Γ΄ Εθνική.

“Είναι λόγος να πέσει η διοίκηση της ΕΠΟ, αν γίνει κάτι διαφορετικό”, είπε στο Thessports άνθρωπος που γνωρίζει άριστα αυτές τις υποθέσεις.

Το βασικό θέμα συζήτησης του Κάλας με τον Κοντωνή είναι η εκκαθάριση και το ενδεχόμενο να παίξει ο Άρης στην Φούτμπολ Λιγκ χωρίς να αναβιώσει η παλιά ΠΑΕ.

Ο Κοντωνής, στις προγραμματικές του δηλώσεις είχε αναφέρει ότι οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν στην Σούπερ ή στην Φούτμπολ Λιγκ και ως ερασιτεχνικά σωματεία, χωρίς να είναι αναγκαίο να γίνουν ΠΑΕ. Αυτό βεβαίως δεν έχει γίνει νόμος του Κράτους, ενώ ακόμη και στην περίπτωση του Ερασιτέχνη, ο Άρης έχει πρόβλημα, αφού κι εκεί υπάρχουν πολλά χρέη.

Το θέμα καίει για τους κίτρινους, καθώς θα χρειαστούν βοήθεια στην περίπτωση που κερδίσουν τελικά την άνοδο μέσω των μπαράζ, προκειμένου να μην αναγκαστούν να παίξουν στην Φούτμπολ Λιγκ με μια ΠΑΕ που εχει πολλά χρέη.

Αυτός ήταν ο λόγος που το καλοκαίρι ο Άρης επέλεξε να παίξει στη Γ΄ Εθνική, αλλά η εκκαθάριση δεν έχει προχωρήσει καθόλου και είναι δύσκολο να προχωρήσει, αφού είναι βέβαιο ότι θα προβάλουν αντιρρήσεις οι άνθρωποι που θα καταστραφούν οικονομικά εφόσον γίνει η εκκαθάριση, αφού τα χρέη στο δημόσιο θα προσωποποιηθούν.

Ο Άρης παίζει σε διπλό ταμπλό, λοιπόν, η δεύτερη μάχη για την νέα ΠΑΕ είναι ίσως η πιο μεγάλη και δύσκολη και ο Κάλας θα θέσει το θέμα στον Κοντωνή.