«Πλακώθηκαν» στην ΕΠΟ

Έντονη φραστική αντιπαράθεση υπήρξε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ της Παρασκευής 22 Μαϊου ανάμεσα στον πρόεδρο, Γ. Γκιρτζίκη, και στον αναπληρωτή πρόεδρο, Γ. Βούρβαχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus ο έντονος διάλογος άρχισε όταν ο κ. Γκιρτζίκης επιχείρησε να περάσει ανανέωση της σύμβασης για έργα συντήρησης στις προπονητικές εγκαταστάσεις των Εθνικών ομάδων που στεγάζονται στις κρατικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Η σύμβαση είχε λήξει από το καλοκαιρι του 2014 και ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρότεινε να ανανεωθεί και να μετρήσει και το “νεκρό” διάστημα.

Ο μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Βούρβαχης, φέρεται να αντέδρασε, λέγοντας ότι δεν ψηφίζει και δηλώνει «παρών», γιατί δεν θέλει να πάει στα δικαστήρια.

Η στάση αυτή δυσανασχέτησε τον κ. Γκιρτζίκη, ο οποίος φέρεται να είπε ότι από την προηγούμενη διοίκηση έμειναν πολλές εκκρεμότητες, τις οποίες τώρα καλείται να διαχειριστεί ο ίδιος. Ενώ για τέτοιου είδους θέματα παρεχόταν στήριξη από το ΔΣ στην προηγούμενη διοίκηση.

Ο κ. Βούρβαχης φέρεται να απάντησε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας ότι ναι μεν είχε υψηλά αξιώματα στην προηγούμενη διοίκηση (σ.σ. στη διοίκηση με πρόεδρο τον αλήστου μνήμης Γ. Σαρρή και γενικό κουμάντο τον ανεπανάληπτο Ι. Γ. Παπακωνσταντίνου), αλλά ήταν έξω από τις αίθουσες με τις κλειστές πόρτες και δεν συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων που λαμβάνονταν μέσα σε αυτές.

Μεταξύ των δύο -σύμφωνα με παριστάμενους- ειπώθηκαν και άλλες, βαρύτερες φράσεις, ειδικά όταν έκλεισαν τα μικρόφωνα, προκειμένου να μην γραφτουν στα πρακτικά. Η αντιπαράθεση των δύο ερμηνεύεται ως ρήγμα, αφού δεν είναι η πρώτη φορά από τότε που έγινε πρόεδρος ο Γ. Γκιρτζίκης, που έχουν διαφωνήσει στο πλαίσιο του Δ.Σ. σε υψηλούς τόνους.

Η πρώτη ήταν με αφορμή την εξουσιοδότηση που είχε ζητήσει ο κ. Γκιρτζίκης, για να προσλάβει επικοινωνιολόγο. Και η δεύτερη για τα έργα σε γήπεδα του νομού Κατερίνης.

Αλλαγή στα χειραγωγημένα

Στην ΕΠΟ έχουν αποφασίσει στο Δ.Σ. της 10ης Ιουνίου να αλλάξουν τη συγκεκριμένη σκανδαλώδη διάταξη και αντί για «περισσότεροι από δύο ποδοσφαιριστές» θα την τροποποιήσουν σε «έστω και ένας ποδοσφαιριστής» λύνοντας έτσι τα χέρια των πειθαρχικών ποδοσφαιριστών εν όψει της νέας περιόδου που θα τεθεί σε ισχύ. Επίσης θα προβλέπεται τιμωρία και για «στήσιμο» με αξιωματούχους όπως π.χ. οι διαιτητές.

Την αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης ζήτησε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής από τον Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά ρίχνοντας το βάρος για ότι συνέβη στην προηγούμενη διοίκηση.

 

Μπλόκο στην αναδιάρθρωση

Η πρόταση για αναδιάρθρωση που προέβλεπε 14 ομάδες στη Super League και 16 ομάδες στη Football League από τη σεζόν 2016 – 2017, πήρε παράταση για τις 10 Ιουνίου. Αυτό έγινε για να συζητηθεί πρώτα στο Δ.Σ. των λιγκών, έπειτα από πρόταση του εκπροσώπου του Ολυμπιακού, Τ. Αγραφιώτη.

Πηγή: soccerplus.gr