“Η ιστορία του Άρη, δεν διαγράφεται”

Για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Άρη, μίλησαν οι άνθρωποι της επιτροπής των “κιτρίνων” που συστάθηκε για τον λόγο αυτό. Όπως εξήγησαν οι αμφιβολίες λόγω της δύσκολης κατάστασης που διανύει ο σύλλογος ήταν πολλές ως προς την επιτυχία της εκδήλωσης, πλην όμως αποφασίστηκε τελικά να γίνει, καθώς τα γενέθλια του Άρη, είναι μια εκδήλωση που αφορά ολόκληρη την πόλη.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε: “Η εκδήλωση θα γίνει στις 25 Μαρτίου στο Αλεξάνδρειο και θα ξεκινήσει στις 18.00. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε την ιστορία του Άρη και να πούμε ότι φέτος δεν θα κάνουμε τίποτα. Θέλουμε αυτή η εκδήλωση να προβληθεί, γιατί θα υπάρξουν κάποιοι άνθρωποι που θα μιλήσουν για την ιστορία του συλλόγου, ενώ θα παραβρεθούν και όλα τα τμήματα. Θέλουμε να δώσουμε λίγη χαρά και να δείξουμε πως ο Άρης είναι εδώ. Ας κάνουμε μια ημέρα γιορτής για την ομάδα και οι καλύτερες ημέρες θα έρθουν. Την ημέρα εκείνη, όλοι οι Αρειανοί πρέπει να έρθουν για να γιορτάσουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιτροπής, ενώ ο Λεωνίδας Μπακούρας από την πλευρά του πρόσθεσε: “Με περηφάνια θέλουμε να τιμήσουμε τους ανθρώπους που πρόσφεραν.

Επιπλέον μέσα από τα λάθη μας να μάθουμε και να ανεβάσουμε τον σύλλογο ακόμη πιο ψηλά. Θεωρώ ότι θα είμαστε περισσότεροι από αυτούς που ήμασταν στο αεροδρόμιο, την ημέρα που περιμέναμε τον Αμορόζο”.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Παπαγεωργίου είπε: “Αυτή ηεπιτροπή μπήκε στα βαθιά και ανέλαβε να φέρεις εις πέρας ένα δύσκολο έργο. Η 25η Μαρτίου είναι μια ιστορική μέρα και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Καταβάλουμε ένα τιτάνιο έργο και είπαμε πως στις 25 Μαρτίου όλη η πόλη πρέπει να πανηγυρίσει. Θέλω να είστε κοντά στην προσπάθεια την οποία κάνουμε. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τον Άρη και πρέπει να γεμίσουμε το Αλεξάνδρειο”.

Επίσης ο Γιάννης Βένος υπογράμμισε:  Μας προβλημάτισε ιδιαίτερα το γεγονός οτι ο Άρης  περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του. Αποφασίσαμε ωστόσο να γιορτάσουμε. Δεν γιορτάζουμε τη φετινή μαύρη χρονιά, αλλά την προσφορά μίας από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Τα ΜΜΕ έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην προβολή των επιτυχιών του Άρη. Γνωρίζουμε την αγωνία που έχετε και εσείς οι δημοσιογράφοι. Η φετινή χρονιά είναι το φυσικό επακόλουθο της πολιτικής που υπήρχε στην ομάδα, από ανθρώπους που καταδυνάστευσαν το σύλλογο”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Κώστας Χαριτωνίδης:  Θέλουμε να περάσετε αυτό το μήνυμα. Να μεταφέρουμε το μήνυμα της γιορτής γιατί δεν την έχουν αυτή την τιμή πολλές ομάδες. Συμπληρώνουμε 100 χρόνια και πρέπει να το γιορτάσουμε. Είναι γεγονός της πόλης μας. Ίσως είναι κακή συγκηρία, γιατί δεν πάμε καλά, έχουμε προβλήματα αγωνιστικά, αλλά αυτό έχει να κάνει φετινή χρονιά. Στα 100 χρόνια ο Άρης έκανε πολλά και δόξασε αυτή την πόλη. Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους θα τους τιμήσουμε και θα συνεχίσουμε να τιμάμε. Η ημέρα αυτή πρέπει να αποτελέσει η αφετηρία για κάτι καλό. Είναι σκληρό αυτό που περνούν οι φίλαθλοι”

Τέλος ο Ντίνος Κούης είπε: “Και μόνο που θα δούμε παλιούς ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες και βολεϊμπολίτστες, είναι η μεγαλύτερη χαρά για όλους μας. Σε κάποιους ανθρώπους θα δωθεί η ευκαιρία να δουν από κοντά αθλητές που έχουν χαρίσει μεγάλες στιγμές. Είμαι σίγουρος, ότι η επιτυχία θα είναι μεγάλη. Μπορεί η φετινή χρονιά να μην είναι τόσο καλή, για όλα τα τμήματα, αλλά παρ’ όλα αυτά ο Άρης, παραμένει μια πολύ μεγάλη ομάδα. Εγώ τον έζησα 17 χρόνια σαν ποδοσφαιριστής και θεωρώ ότι είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα, με πολλές χαρές και διακρίσεις. Και να είστε σίγουροι, πως αν διορθωθούν κάποια πράγματα θα δώσει ακόμη περισσότερα στο μέλλον”.

Σε ερώτηση για το αν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια της ΠΑΕ, ο Ντίνος Κούης τόνισε: “Αν μας ζητηθεί από τον Άρη να προσφέρουμε, είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε. Εγώ δεν μπορώ να πάω μόνος μου και να τους πω “γεια σας ήρθα να βοηθήσω”. Κάποιος πρέπει να με φωνάξει, για να του πω τις ιδέες μου. Έτσι λειτουργεί μια ομάδα”, ενώ ο Γιάννης Βένος από την πλευρά του υπογράμμισε: “Τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν ζητήθηκε η βοήθεια των βετεράνων, αλλά μπορούμε να πούμε πως πολεμήθηκαν με ένα πρωτοφανή τρόπο. Ίσως το γεγονός ότι υπήρχε αγάπη, ερχόταν σε κόντρα με άτομα που έκρυβαν κάποια άλλα συμφέροντα. Εμείς όμως, είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε. Είναι ευκαιρία να αναγεννηθεί ο Άρης, μέσα από τα χαλάσματα”.

Αναφορικά με το αν στην εκδήλωση θα βρίσκεται και ο Νίκος Γκάλης, ο Χάρης Παπαγεωργίου τόνισε πως…”με ενημέρωσε ότι στις 25 Μαρτίου θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Εμείς βέβαια τον έχουμε καλέσει, όπως θα καλέσουμε και τον Νίκο Φιλίππου, τον Μιχάλη Ρωμανίδη, τον Γαλακτερό, τον Σιγάλα όλους όσους φόρεσαν τη φανέλα του Άρη”.