Ποινές σε τέσσερις, αναβολή ο πέμπτος

Καταδικάστηκαν σήμερα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι τέσσερις οπαδοί του ΠΑΟΚ που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής εφόδου που πραγματοποίησαν χτες οι αστυνομικές σε δύο συνδέσμους οπαδών του «Δικεφάλου».

Στους τέσσερις κατηγορούμενους που συνελήφθησαν στο σύνδεσμο της Τούμπας το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον καθένα με τριετή αναστολή. Στην κατοχή τους βρέθηκαν -κατά περίπτωση- μικροποσότητες ναρκωτικών, ένα βεγγαλικό κι ένας σουγιάς. Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκε να δικαστεί πέμπτος κατηγορούμενος, που συνελήφθη στο σύνδεσμο της Νεάπολης.

Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεσή του καθώς απουσίαζε βασικός μάρτυρας αστυνομικός, και όρισε νέα δικάσιμο στις 5 Ιουνίου, ενώ, παράλληλα, τον άφησε ελεύθερο.

Το κατηγορητήριο τού αποδίδει κατοχή ποσότητας ινδικής κάνναβης (14 γραμ.), όπως επίσης ένα τσεκούρι. Ο οπαδός υποστήριξε ότι το τσεκούρι το χρησιμοποιούν τα μέλη τού συνδέσμου για να κόβουν τα ξύλα που ρίχνουν το χειμώνα στη σόμπα για να ζεσταθούν. Η σύλληψη του νεαρού άνδρα υπήρξε επεισοδιακή, καθώς στη θέα των αστυνομικών σε μία προσπάθεια να διαφύγει έσπασε τζαμαρία και μέσω αερόσκαλας βρέθηκε σε διπλανό εγκαταλελειμμένο χώρo.

Πηγή: seleo.gr