“Ο παραλογισμός των αρμόδιων φορέων”

Ανακοίνωση διαμαρτυρία εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής με αφορμή την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, να μην επιτραπεί η μετακίνηση των φίλων των “κυανολεύκων” ενόψει του αγώνα με τον Αιγινιακό, αλλά και την στάση που τήρησαν η Λίγκα και η αστυνομία.

Αναλυτικά: 

“Επειδή, πλέον, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινής λογικής και την καταβαράθρωση κάθε έννοιας ύπαρξης ενός οργανωμένου ποδοσφαιρικού θεάματος, το οποίο – ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ – απευθύνεται στο φίλαθλο κόσμο, ας παραθέσουμε κάποιες ημερομηνίες αγώνων με μια κοινή συνισταμένη, την κοινή συνισταμένη του παραλογισμού των…«αρμοδίων φορέων»:

15/09/13, αγώνας Κυπέλλου, Τύρναβος – ΗΡΑΚΛΗΣ,
04/11/13, Νίκη Βόλου – ΗΡΑΚΛΗΣ,
18/11/13, Τύρναβος – ΗΡΑΚΛΗΣ,
1/12/13, Απόλλων Καλαμαριάς – ΗΡΑΚΛΗΣ,
13/01/14, Εθνικός Γαζώρου – ΗΡΑΚΛΗΣ,
16/02/14, Δόξα Δράμας – ΗΡΑΚΛΗΣ (με την Αστυνομία να επιδεικνύει απαράδεκτη συμπεριφορά, τόσο προς τους διοικούντες της ομάδας μας, όσο και προς τον ίδιο τον προπονητή της, κ. Όγιος),
03/03/14, Κέρκυρα – ΗΡΑΚΛΗΣ,
18/03/14 Αιγινιακός – ΗΡΑΚΛΗΣ.

Κοινή συνισταμένη ακραίου παραλογισμού; η απόλυτη απαγόρευση μετακίνησης φίλων της ομάδας μας, όχι μόνο σε οργανωμένο πλαίσιο, αλλά και μεμονωμένα !!! Τουτέστιν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ανδριανός, (ο οποίος – για πολλοστή φορά – υπέγραψε έγγραφο, που απαγορεύει ακόμη και στους μεμονωμένους φίλους του αθλήματος, που τυγχάνει να είναι Ηρακλειδείς να μεταβούν σε γήπεδο γειτονικής πόλης και να παρακολουθήσουν – νομίμως και με τα εισιτήριά τους έναν ποδοσφαιρικό αγώνα) δεν θέλει τον κόσμο στο γήπεδο!!!

Κατά παράβαση και βιασμό κάθε λογικής ο φίλαθλος κόσμος μένει έξω και μακριά από το αθλητικό γεγονός, το οποίο – ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ – ότι σε αυτόν απευθύνεται!!! Ας μας εξηγήσει ο κ. Ανδριανός, – όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στο φίλαθλο πανελλήνιο – τι είδους ομαδικό αθλητισμό οραματίζεται και πρεσβεύει. Τον αθλητισμό των άδειων κερκίδων; Πρωταθλήματα, που θα αποτελούν περιττές διοργανώσεις απομονωτισμού και θα αφορούν μόνο στους συντελεστές κάθε ομάδας και στις οικογένειές τους; Πρωταθλήματα της… τηλεπαρακολούθησης, των καφενείων, του καναπέ, πρωταθλήματα… reality show;;;

Ο κ. Υφυπουργός, σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομία, έχουν αποφασίσει να αποκλείσουν από όλες τις εκτός έδρας αγωνιστικές εκδηλώσεις της ομάδας του τον απλό Ηρακλειδέα, με κάθε έγγραφη επισημότητα, την ώρα κατά την οποία είναι δεδομένο ότι ουδέποτε προβλημάτισε με την παρουσία του σε οποιοδήποτε γήπεδο. Την ώρα, μάλιστα, που ίσχυε απαγόρευση για τους Ηρακλειδείς στον αγώνα της Δράμας, στις 16 Φεβρουαρίου, οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχαιραν της ελευθερίας διέλευσης με λεωφορεία, στην εκδρομή τους προς την Κομοτηνή για τον αγώνα με τον Πανθρακικό, έχοντας εξασφαλίσει κερκίδα και εισιτήρια, με επίσημη έγκριση της Αστυνομίας και – προφανέστατα – του Υφυπουργού…

Πέρα από τις τραγικές ευθύνες Πολιτείας και Αστυνομίας για τη διαμορφωθείσα κατάσταση του παραλόγου, ως προς «τον ομαδικό αθλητισμό χωρίς φιλάθλους», που προωθούν, εν έτει 2014, τραγικές είναι και οι ευθύνες της διοργανώτριας αρχής της Football League, η οποία, αντί να μεριμνήσει προνοώντας να μην συνδιεξάγονται στην ίδια περιοχή τρεις αγώνες, την ώρα, που αγωνίζεται εκεί το – μακράν – μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό και οπαδικό brand name της κατηγορίας, ο ΗΡΑΚΛΗΣ, σφυρίζει αδιάφορα μεταθέτοντας τις ευθύνες, που της αναλογούν.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και όλοι αυτοί οι κύριοι, αρμόδιοι και… υποτιθέμενοι αρμόδιοι, θα πρέπει άμεσα να αντιληφθούν ότι έχουν να κάνουν με τον ιστορικότερο Ελληνικό Σύλλογο και την ποδοσφαιρική ομάδα, που κουβαλά βάρος φανέλας ακραία δυσανάλογα μεγαλύτερο από την κατηγορία, στην οποία αγωνίζεται, περιποιώντας ανέλπιστη τιμή και αποτελώντας ευτυχή συγκυρία για το πρωτάθλημα της Football League, αγωνιζόμενη – ως γνωστόν, αδίκως – εκτός του φυσικού χώρου της.

Κύριε Ανδριανέ, κύριοι της Αστυνομίας, κύριοι της Λίγκας, το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους και η ελεύθερη μετακίνηση δημοκρατικά και συνταγματικά θεμελιωμένο δικαίωμα. Αν εσείς απέχετε από τη λογική, ο ΗΡΑΚΛΗΣ και ο κόσμος του την απαιτούν!!! Επί τέλους, τέλος…”