Αναστασίου: «Έχουμε περιθώρια βελτίωσης»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στην κάμερα της NOVA για το κυριακάτικο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ στους “Ζωσιμάδες”. Ο προπονητής του τριφυλλιού τόνισε ότι οι πράσινοι έχουν περιθώριο βελτίωσης και αναφέρθηκε στο φετινό… μυστικό της ομάδας, που δεν είναι μυστικό και είναι η δουλειά:

“Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Νομίζω ότι κάνουμε αρκετά λάθη. Δεν μας κοστίζουν και η εικόνα της ομάδας σίγουρα είναι θετική. Έχει τρομερή βελτίωση, όμως υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης και πάνω σε αυτό δουλεύουμε και προσπαθούμε να περιορίσουμε αυτά τα λάθη που κάνουμε. Πολλές φορές αυτά τα λάθη δεν μας κοστίζουν, ωστόσο αν θέλουμε να είμαστε και να αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο και να απαιτούμε από τους εαυτούς μας να έχουμε στόχους, θα πρέπει να περιορίσουμε αυτά τα λάθη”.

Για το μυστικό του φετινού Παναθηναϊκού: “Η δουλειά! Αυτό είπαμε από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε. Στόχος αυτής της ομάδας θα είναι να γίνεται καλύτερη, ανταγωνιστική, με πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε αυτό, συνεχίζουμε σε αυτό το μότο και αυτό που είχαμε τονίσει και το καλοκαίρι είναι ότι όποιος θα έρχεται στον Παναθηναϊκό, θα έρχεται με απώτερο σκοπό να εξελιχθεί και όχι να απολαμβάνει τις οικονομικές απολαβές και τον ήλιο της Ελλάδας. Όποιος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του, θέλει να φτάσει κάπου και να πετύχει κάποια πράγματα στη ζωή του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να του δώσει αυτή τη δυνατότητα. Αυτό κάνουμε”.

Για τις νίκες ψυχολογίας κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: “Νομίζω ότι την ψυχολογία τη διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι. Όπως έχω ξαναπεί, σε πολλά ματς έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας, αλλά σίγουρα ναι. Η ψυχολογία έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα με τονωτικές και πειστικές νίκες, όπως αυτές που πετύχαμε στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Αυτές οι νίκες έχουν βοηθήσει και έχουν τονώσει την ψυχολογία της ομάδας”.