Τόσες χιλιάδες ποδοσφαιριστές κυκλοφορουν στον κόσμο, πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως πηγαίνουν σε κάτι τέτοιους οι ελληνικές ομάδες!
Παλιότερα, πριν από 9 χρόνια, ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει έναν Βραζιλιάνο που κατηγορούνταν για συνέργεια σε φόνο (Ρεζινάλντο Πιά), ο Ηρακλής πήγε να πάρει τώρα έναν 23χρονο Τουρκοαυστραλό, που είναι… βίος και πολιτεία.
Και να πει κανείς ότι είναι κανένας παιχταράς…
Στην Μλάντα Μπόλεσλαβ, στην Ακίσαρσπορ και στην Καρσίγιακα έπαιξε στην Ευρωπη, χωρίς να εντυπωσιάσει κανέναν…
Πάλι καλά που στο τέλος απ΄ ότι φαίνεται, ο Ηρακλής κάνει πίσω και δεν θα τον πάρει…
To… κατατοπιστικό ρεπορτάζ είναι από το bluearena
Σε ένα ρεπορτάζ στην Αυστραλία έγραψαν πως το τατούαζ που έχει κάτω από το αριστερό του μάτι, στα κινέζικα συμβολίζει μια τρελή ζωή. Σε ένα άλλο τον χαρακτηρίζουν ως μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Και όχι άδικα. Η ιστορία του Κερέμ Μπουλούτ, μοιάζει με καλοστημένη ταινία δράσης.
Ανοίγουμε παρένθεση. Συνηθίζεται να λέγεται πως για να πας μπροστά στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί να είσαι μόνο καλός παίκτης και γνήσιο ταλέντο, απαιτούνται κι άλλα πράγματα, με σπουδαιότερο όλων τον χαρακτήρα που έχεις ως άνθρωπος. Κλείνει η παρένθεση.
Ο γεννημένος στο Σίντνεϋ, στις 3 Φεβρουαρίου του 1992, Κερέμ Μπουλούτ, είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που σπάνια συναντάς. Ο τουρκικής καταγωγής, επιθετικός, από νεαρή κι όλας ηλικίας, χαρακτηρίστηκε από όλους τους συμπατριώτες του, ως ένα σπάνιο ταλέντο, που είχε τα «φώτα» να πρωταγωνιστήσει. Καλή σωματοδομή (έχει ύψος 1.86), καλή τεχνική κατάρτιση, γρήγορος και γκολτζής. Αυτό άλλωστε, το μαρτυρούν και οι συμμετοχές του, σε όλες τις «μικρές» ηλικιακά εθνικές ομάδες (Νέων, Ελπίδων, Ολυμπιακή ομάδα) της Αυστραλίας.
Το 2010, ο 18χρονος, τότε, Κερέμ Μπουλούτ, πήρε την απόφαση να αποδεχτεί την πρόταση της Μλάντα Μπόλεσλαβ και να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Ηταν το χρονικό σημείο πού άρχισαν τα εξωγηπεδικά μπλεξίματα του.
Η φασαρία και οι κατηγορίες
Σύμφωνα πάντα με τον τύπο της Αυστραλίας, στις 15 Αυγούστου του 2010, ο Μπουλούτ είχε επισκεφθεί και πάλι την Αυστραλία για διακοπές, όταν και είχε μπλεχτεί σε φασαρία με πιστόλια, σε ένα πάρκινγκ στο Auburn.
Ο Μπουλούτ, ήταν ανάμεσα στα πέντε άτομα που συνελήφθησαν και είχε αναγκαστεί μάλιστα να παραδώσει το διαβατήριό του. Ο 18χρονος τότε Αυστραλός, είχε κατηγορηθεί πως ήταν μέλος μιας συμμορίας, η οποία σύμφωνα πάντα με τον Τύπο, είχε χαρακτηριστεί ως «εγκληματική οργάνωση».
Κατέπεσαν οι κατηγορίες
Στο δικαστήριο που έγινε οκτώ μήνες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 7 Απριλίου του 2011, η Μλάντα Μπόλεσλαβ είχε ζητήσει να του επιστραφεί το διαβατήριό του, ώστε να μπορεί να συμμετέχει κανονικά στις υποχρεώσεις της ομάδας.
Mάλιστα, στην επιστολή που στάλθηκε στο δικαστήριο, ο τότε, τεχνικός διευθυντής των Τσέχων, Λάντισλαβ Μίναρ, ανέφερε: «έχει την ευκαιρία να προχωρήσει στην καριέρα του και πιστεύουμε ότι θα κρατηθεί μακριά από εκείνες τις αρνητικές επιρροές που είχε». Στο πλευρό του παίκτη στάθηκε και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας, που μέσω του εκπροσώπου της, Τζον Μπούλτμπι, έστειλε επιστολή, η οποία – εκτός των άλλων – ανέφερε πως η επιστροφή στην πειθαρχία, την προπόνηση και το να ενταχθεί σε περιβάλλον ομάδας θα τον βοηθήσει, ενώ σε αυτή τόνιζε πως η Αυστραλία τον χρειάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 στην Κολομβία, εκείνο το καλοκαίρι.
Τελικώς, οι κατηγορίες κατέπεσαν και του επιστράφηκε το διαβατήριο. Πάντως, αλγεινή εντύπωση, πάντα σύμφωνα με τον τύπο στην Αυστραλία, είχε προκαλέσει σε όλους το γεγονός πως ο Μπουλούτ, είχε πάει στην ακροαματική διαδικασία του δικαστηρίου, φορώντας φούτερ που είχε ως στάμπα ένα πιστόλι.
Τσεχία, Τουρκία και ξανά Αυστραλία
Μετά το τέλος αυτής περιπέτειας του με τη δικαιοσύνη ο Μπουλούτ, επανεντάχθηκε στην Μλάντα. Οταν ο Μπουλούτ έφευγε από την Αυστραλία για να μεταβεί στη Τσεχία, έχοντας ήδη το διαβατήριο στα χέρια του είχε πει: «Ολοι δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία. Θα κάνω τον καθένα περήφανο ξανά», και είχε κρατήσει αποστάσεις από τη συμμορία, λέγοντας: «Είμαι απλώς ένας ποδοσφαιριστής. Δεν είμαι μέλος του οτιδήποτε».
Στη Τσεχία έμεινε μέχρι και το 2013, όπου και έπαιξε συνολικά 23 παιχνίδια, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Επόμενος ποδοσφαιρικός του προορισμός, ήταν ο τόπος καταγωγής του. Η Τουρκία. Πρώτος του σταθμός η Ακισάρ (12 συμμετοχές). Εμεινε εκεί για έξι μήνες και ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός στην Καρσίγιακα (δέκα συμμετοχές). Η παρουσία του όμως και εκεί πέρασε στα ψιλά. Μηδέν γκολ σε 22 συνολικά του εμφανίσεις.
Μη έχοντας άλλη επιλογή και με δεδομένο πως δεν βρήκε ομάδα, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Αυστραλία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς ομάδα για έξι μήνες. Ο τύπος τότε, έγραφε, γι’ αυτόν: «Είναι έτοιμος να ξαναχτίσει τη φήμη του που είχε πληγεί με αδικήματα που σχετίζονται με συμμορίες. Είχε κατηγορηθεί με πέντε αδικήματα που αργότερα κατέπεσαν και μεταξύ αυτών των αδικημάτων ήταν το ότι μέλος συμμορίας κάτι από το οποίο έχει απομακρυνθεί από τότε.
Εκείνες οι κατηγορίες για τα αδικήματα είχαν σημειωθεί όταν -ενώ έπαιζε στο εξωτερικό- είχε επισκεφτεί με την οικογένειά του την Αυστραλία και μπόρεσε να επιστρέψει στη Μλάντα όταν το διαβατήριό το, επιστράφηκε από τις αρχές».
Νέα αρχή με καινούργια μπλεξίματα
Τον Ιανουάριο του 2015, ο 23χρονος επιθετικός, θα έκανε μία νέα αρχή. Πήρε μεταγραφή στην Γουόντερερς, με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα σχετικά με το πέρασμά του από την Τουρκία, αφού ολοκλήρωσε τη σεζόν με πέντε γκολ, σε εννιά εμφανίσεις.
Η φήμη του κακού παιδιού όμως συνέχισε να τον ακολουθεί. Η αλήθεια είναι πως και ο ίδιος δεν έκανε κάτι για να φύγει η ρετσινιά από πάνω του. Τουναντίον. Πέρυσι τον Μάρτιο, μπλέχτηκε και πάλι σε έναν καυγά σε κατάστημα των Μακ Ντόναλντ (τα Μακ Ντόναλτς, παρεμπιπτόντως, ήταν και χορηγός της Γουόντερερς, της ομάδας δηλαδή που έπαιζε) . Ηταν με φίλους του και μάλωσε με έναν υπάλληλο του καταστήματος.
Οι αρχές τον συνέλαβαν, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα θα πλήρωνε την εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος. Μετά το επεισόδιο, ο Μπουλούτ αποκλείστηκε από την αποστολή της ομάδας του, για το παιχνίδι με τη Melbourne City, όταν το σωματείο ενημερώθηκε σχετικώς. «Κατηγορήθηκε για πλημμέλημα από την Αστυνομία», είπε ο εκπρόσωπος της ομάδας και πρόσθεσε: «Το σωματείο συνεργάζεται με την Αστυνομία, την Ομοσπονδία της Αυστραλίας και τον μάνατζερ του παίκτη και δεν θα ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο περαιτέρω».
Ο κίνδυνος φυλάκισης…
Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 7 Απριλίου. Τι σύμπτωση; Πέντε χρόνια μετά, κατηγορούμενος στην ίδια θέση. Μάλιστα, αν κρινόταν ένοχος, θα αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης μέχρι και δύο χρόνια. Ο ίδιος, δηλώνει πως έχει αλλάξει. Δεν το κρύβει πως νιώθει στόχος, ωστόσο υποστηρίζει πως έναν άνθρωπο θα πρέπει να τον κρίνεις από το τι είναι και όχι από την εμφάνισή του.
«Μερικές φορές νιώθω σαν να είμαι στόχος. Πρέπει να κρίνεις έναν άνθρωπο από το τι είναι και όχι από την εμφάνισή του. Δεν είναι δίκαιο. Νομίζω ότι υπήρξα θύμα αυτού του του πράγματος αλλά σιγά-σιγά απέδειξα στον κόσμο ότι δεν είμαι κακός άνθρωπος. Είμαι καλός άνθρωπος και απλώς ένας ποδοσφαιριστής», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε ένα μήνα πριν.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ρωτηθεί για τα τατού του… «Εχω ονόματα της οικογένειάς μου και διάφορα άλλα. Μου αρέσει η τέχνη πάνω στο σώμα. Μου αρέσει, επίσης, να δείχνω διαφορετικός. Τα τατουάζ στο πρόσωπο είναι λίγο προσωπικά αλλά δεν είναι κάτι κακό. Ο κόσμος μιλά για αυτά αρκετά αλλά είναι η επιλογή μου, είναι η απόφασή μου»