“Πρώτα η άμυνα, αλλά δεν θα κλειστούμε”

Στην κάμερα της NOVA μίλησε ο προπονητής της Ξάνθης Νίκος Κεχαγιάς, για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Γενικά φέτος στο Αγρίνιο δυσκολεύτηκαν όλες οι ομάδες και έχασαν βαθμό ή βαθμούς οι περισσότερες, μεταξύ των οποίων Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Το έργο των θρακιωτών, οπότε, κρίνεται δύσκολο, αλλά ο Νίκος Κεχαγιάς θέλει οι παίκτες του να δημιουργήσουν προβλήματα στον Παναιτωλικό:

«Εκτιμώ και σέβομαι πολύ τον Παναιτωλικό που δείχνει φέτος πολύ δυνατός στην έδρα του. Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ασκεί μεγάλη πίεση στον αντίπαλο. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό και να βάλουμε προβλήματα στον αντίπαλο για να αποφύγουμε την πίεση.

Στα τελευταία ματς μπήκαμε δυνατά, με τη Λιβαδειά βάλαμε γρήγορα γκολ κάτι που δεν έγινε με την Τρίπολη. Το παλέψαμε πού το ματς αλλά δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας.

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο. Δεν πρέπει να είμαστε παθητικοί, γιατί όσο συμβαίνει αυτό μπορεί να δεχθείς τέρμα. Όταν παίζεις εκτός έδρας πρώτα προσέχεις την άμυνα σού αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα κλειστούμε πίσω. Θέλει πολύ προσοχή ο Καμαρά που αν βρει χώρους δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Σίγουρα κοιτάζουμε και προς τα κάτω αλλά έχω την αίσθηση πως δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Δείχνουμε καλό πρόσωπο στα τελευταία ματς ανεξαρτήτως του κακού αποτελέσματος με τον Αστέρα. Θέλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να τελειώσουμε με τις σκέψεις για παραμονή.

Και ο βαθμός θα είναι καλός, πάντα παίζεις για τη νίκη, αλλά η ισοπαλία θα μας δώσει και ψυχολογία για το επόμενο παιχνίδι. Στο Αγρίνιο έζησα εκεί περίπου ένα χρόνο, σέβομαι τους ανθρώπους και την ομάδα. Έχω καλές αναμνήσεις από το Αγρίνιο. Το μόνο πρόβλημα είναι ο Μπαξεβανίδης, ευτυχώς δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών».