“Από τη Θεία Δίκη δεν ξεφεύγεις”

Μπορεί να μην επεκτάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διαιτησίας, όμως ο Γκιγιέρμο Όγιος δεν κατάφερε να μην δείξει την απογοήτευση του, για τις αποφάσεις του ρέφερι της αναμέτρησης με τον Αιγινιακό, Θανάση Τζήλου από την Λάρισα.

“Σπάνια μιλάω για διαιτητές. Συνήθως δεν μιλάω καθόλου, αλλά όλοι πιστεύω ότι έχουμε συνείδηση. Η δικαιοσύνη καμιά φορά είναι τυφλή, αλλά από την Θεία Δίκη δεν ξεφεύγει κανείς. Τουλάχιστον αυτοί που πιστεύουν, γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν πιστεύουν κιόλας” τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: “Ήταν ένα παιχνίδι που θα κρινόντουσαν σημαντικές καταστάσεις και για τις δύο ομάδα. Η δική μου ήλεγχε το παιχνίδι και τον ρυθμό του στο μεγαλύτερο διάστημα, δεν προσέξαμε όμως μια στημένη μπάλα που είναι το ατού του αντιπάλου και το πληρώσαμε. Πέρα λοιπόν από το αποτέλεσμα που είναι στενάχωρο και το κόσμο που πηγαίνει παντού και θέλει να μας βλέπει να κερδίζουμε, μας στεναχωρεί και ο τραυματισμός του Μπάμπα που είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς.

Άλλωστε μετά τον τραυματισμό του και στις ανακατατάξεις που κάναμε στην ενδεκάδα μας, δεχτήκαμε και το γκολ. Όπως και να έχει, σύμφωνα με την εικόνα που έχω εγώ για το παιχνίδι, θεωρώ ότι δεν έπρεπε να φύγουμε με την ήττα. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου για το παιχνίδι που έκανε, για το πως προσπάθησε μέσα στο γήπεδο. Χάσαμε όμως και πρέπει να συγκεντρωθούμε για το επόμενο παιχνίδι”.

Σε ερώτηση για την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου πρόσθεσε: “Το γήπεδο δεν βοήθησε στον ρυθμό, μας δυσκόλεψε λίγο στις κινήσεις, αλλά αυτά είναι δικαιολογίες. Ο αντίπαλος έκανε τη δουλειά του, κέρδισε και εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι έτσι είναι το ποδόσφαιρο”

Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Νικολαίδης του Αιγινιακού υπογράμμισε: “Εγώ δεν σας κρύβω ότι, είδα αυτό που περίμενα να δω. Ένα παιχνίδι με δύο πάρα πολύ καλές ομάδες. Ένα πραγματικό ντέρμπι με πολύ πάθος και δύναμη. Οι ευκαιρίες δεν ήταν πάρα πολλές, μια – δύο ευκαιρίες παραπάνω έκανε ο Ηρακλής.

Φαινόταν δηλαδή, ότι όποια ομάδα πετύχει το γκολ θα κερδίσει. Είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε ένα γκολ από στημένη φάση. Ήμασταν πιο τυχεροί, καταφέραμε να κερδίσουμε να αναπτερωθούμε ψυχολογικά αλλά δεν παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας.

Κάναμε ένα μεγάλο βήμα, αλλά δεν έχουμε εξασφαλίσει τίποτα ακόμα. Αν είμαστε και λίγο τυχεροί ίσως πάρουμε και την τρίτη θέση. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους, μερικοί έδωσαν και παραπάνω από αυτό που μπορούσαν”.