“Ποιος θα έβαζε τέσσερα γκολ στον Άρη;”

Σε αντίθεση με τον ομολόγό του, Γιώργο Γεωργιάδη, ο Σούλης Παπαδόπουλος αποδείχθηκε…λαλίστατος στην συνέντευξη Τύπου, καθώς οι δηλώσεις του κράτησαν περίπου 25 λεπτά.

“Θέλω να πω κάποια πράγματα, αλλά αν τα πω αυτά τα πράγματα έτσι όπως τα λέω εγώ, θα κάνω κακό στον εαυτό μου. Επειδή λοιπόν, αυτόν τον καιρό που είμαι στον Άρη, έχω δεθεί πάρα πολύ και με τους παίκτες και με όλους, όταν θέλεις να είσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει να έχεις πολύ κόσμο. Και ο Άρης για μένα, είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα, πίστευα ότι είναι τρίτη – τέταρτη, αλλά αρχίζω και αλλάζω άποψη.  Και ευχαριστούμε τον κόσμο, γιατί πιστεύει πολύ στην ομάδα. Είδαμε και τον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που όλη την εβδομάδα άκουγα, ακόμα και από ρεπόρτερ του Άρη, ότι θα μας βάλει τέσσερα, πέντε, τρία και τελικά έκανε αλλαγή στο 74′ για να κρατήσει την ισοπαλία.

Πως θα μας βάλει τέσσερα γκολ ο ΠΑΟΚ; Οι αριθμοί λένε ότι από τότε που είμαι στον Άρη, τέσσερα γκολ έχουμε δεχθεί συνολικά. Πως θα μας βάλει τέσσερα;” τόνισε αρχικά ο τεχνικός των “κιτρίνων” και πρόσθεσε: “Συνολικά σταθήκαμε καλά, πετύχαμε ένα γκολ και θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και ένα δεύτερο στις αντεπιθέσεις. Δυστυχώς όμως, δεχθήκαμε και ένα στο 45′ με τέσσερις δικούς μας να είναι στην μπάλα, εκ των οποίων τελικά ο ένας πέτυχε και το γκολ.

Ακολουθεί η αποβολή του ΠΑΟΚ και στις συνέχεια και οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατά. Άλλο δυνατά, άλλο αντιαθλητικά. Υπήρχε δύναμη και πάθος, υπήρξαν δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά ποτέ δεν παίζουμε βρώμικα και αντιαθλητικά. Άλλο δυνατά και άλλο χτυπήματα εκτός φάσης. Απλά θέλω να πω και αυτό. Ότι δηλαδή οι παίκτες του Άρη, πρέπει να γίνουν περισσότερο “αλήτες”. Ποδοσφαιρικά “αλήτες” εννοώ. Είναι ήδη, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση ξέραμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα βρούμε χώρους, όπως ξέραμε ότι και ο ΠΑΟΚ που έχει έμπειρους παίκτες, θα προσπαθήσει να τους κλείσει. Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε το γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πιο πολύ για τον κόσμο το θέλουμε, γιατί βλέπουμε και ομάδες που μέχρι πρόσφατα δεν κέρδιζαν, να κερδίζουν με γκολ που δεν ξέρουμε αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή ή να πετυχαίνουν οχτώ και εφτά γκολ. Δεν φταίνε αυτοί. Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα.

Προσπάθησαν πολύ οι παίκτες και θέλαμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον κόσμο, αλλά δεν τα καταφέραμε και κάποιοι πανηγυρίζουν για την ισοπαλία. Ποιοι; Αυτοί που θα μας έβαζαν τέσσερα και πέντε γκολ”.

Σε ερώτηση για την χρησιμοποίηση του Αγγελούδη, ο Σούλης Παπαδόπουλος είπε: “Θέλαμε να ρισκάρουμε περισσότερο. Εάν δεν έβαζα σέντερ φορ, θα με ρωτούσατε γιατί δεν το έκανα. Δείξαμε ότι θέλαμε το παιχνίδι πάρα πολύ, ρίσκαρα και έβαλα έναν ακόμη παίκτη στην περιοχή.

Νομίζω ότι η σκέψη μου ήταν λογική, αν και είχε ρίσκο. Τα βλέπετε όμως τι γίνεται. Ξέρετε από ποδόσφαιρο”.

Σ’ ότι αφορά το θέμα με την καθυστέρηση που υπήρξε στο ημίχρονο, ο προπονητής του Άρη υπογράμμισε πως…”Ήταν θέμα διαιτητή. Εμείς θέλαμε να βγούμε γρήγορα για να μην κόψουμε τον ρυθμό μας, αλλά κάποιοι προτίμησαν να μαζεύουν μπουκαλάκια και να τα δείχνουν στον διαιτητή. Εντάξει, την δουλειά τους κάνουν και αυτοί, αλλά το βασικό πρόβλημα το είχαμε εμείς, υπό την έννοια ότι η καθυστέρηση δεν μας ευνόησε.

Και επαναλαμβάνω ότι την θέλαμε για τον κόσμο. Όχι ότι θα είχαμε κάτι καλύτερο. Εξάλλου πρώτη φορά θα κέρδιζε ο Άρης τον ΠΑΟΚ; Ή μήπως θα ήταν η τελευταία; Ο Άρης είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Τεράστια. Μάκαρι και ο ΠΑΟΚ να έπαιζε με το ίδιο πάθος, όπως έπαιζε σήμερα. Όλοι τους, μαχόταν σαν τα σκυλιά. Όπως και τα δικά μας τα παιδιά. Δεν φάνηκε η βαθμολογική διαφορά.

Τον σέβομαι τον ΠΑΟΚ. Όλες τις ομάδες τις σέβομαι. Πολύς κόσμος με έπιασε έξω και μου έλεγε να μην έρθω για κάτι χειρονομίες που σταμάτησαν τα ΜΑΤ. Και ένα μπουκαλάκι που έπεσε το έπιασε ο παίκτης του ΠΑΟΚ για να διακοπεί το παιχνίδι. Είπαμε όμως. Εμείς φταίμε.

Για την ακρίβεια έτσι όπως άκουγα τα ράδια όλη την εβδομάδα είπα να μην έρθω. Γιατί θα τρώγαμε τέσσερα. Αλλά από τα γκολ που δεχτήκαμε στα οχτώ παιχνίδια που ήμουν εγώ, μόνο το ένα ήταν κανονικό. Τα υπόλοιπα τα βάλαμε μόνοι μας”.