Οριστικό : Στον Ιβάν το Παλιούρι

Την προηγούμενη εβδομάδα μέσα στην Βουλή, ο Ιβάν Σαββίδης είχε εκφράσει τη δυσφορία του για το γεγονός ότι είχαν προκύψει κάποια εμπόδια στην απόκτηση της έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Τελικά, αυτά τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί οριστικά, και μέχρι το τέλος του μήνα θα πέσουν οι υπογραφές στη σύμβαση για την αξιοποίηση του ακινήτου, ανάμεσα στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη.

Πρόκειται για μία έκταση περίπου 300 στρεμμάτων, στην οποία βρίσκεται το “κουφάρι” του ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ, το οποίο είναι παρατημένο εδώ και δεκαετίες. Απ΄ αυτά τα στρέμματα, μόνο τα 211 είναι αξιοποιήσιμα, τα υπόλοιπα όχι.

Τα εμπόδια είχαν μπει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά με πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ το πρόβλημα ξεπεράστηκε. Αρχικά ήταν να λυθεί το θέμα τον προηγούμενο μήνα, τελικώς διευθετήθηκε αυτές τις μέρες και μέχρι το τέλος του μήνα θα πέσουν οι υπογραφές, προκειμένου να ξεκινήσει η υπολοποίηση του Project του Σαββίδη σ΄ αυτή την περιοχή.

Μέσα στα σχέδια του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, είναι η κατασκευή πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, την χρήση των οποίων θα έχει για 99 χρόνια εταιρία συμφερόντων Σαββίδη.