By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Σε αδιέξοδο η Super League!
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε αδιέξοδο η Super League!

Τhessports
Last updated: 12/07/2018 22:39
Τhessports
Share
SHARE

Με την αβεβαιότητα που υπάρχει, η Super League αδυνατεί να συντάξει προκήρυξη και να διεξάγει κλήρωση και γι’ αυτό το λόγο ζητεί παρατάσεις από την ΕΠΟ. Ποια νέα κόντρα ξεσπάει μεταξύ των δύο λιγκών!

Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο λόγω της διαφωνίας της Super League με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για την χρηματοδότηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και το γεγονός ότι επτά ΠΑΕ δεν διαθέτουν ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο, έχουν οδηγήσει μοιραία στην καθυστέρηση της κλήρωσης του πρωταθλήματος, αλλά και τη μη σύνταξη της προκήρυξής του.

Βάσει ΚΑΠ, η προκήρυξη πρέπει να σταλεί στην ΕΠΟ προς έγκριση, όμως λόγω της ρευστότητας και της αβεβαιότητας που επικρατεί κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό ως τώρα.

Για τον λόγο αυτό, η Super League έστειλε επιστολή στην ομοσπονδία, ζητώντας παράταση μέχρι τις 25 Ιουλίου για να στείλει την προκήρυξη του πρωταθλήματος και παράταση μέχρι τις 5 Αυγούστου για τον καταρτισμό του προγράμματος.

Η ΕΠΟ θα συνεδριάσει στο τέλος του μήνα και θεωρητικά μέχρι τότε η Super League θα έχει στείλει την προκήρυξη.

Λύση στην κόντρα των δύο λιγκών!

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα κληθεί, εξάλλου, να δώσει λύση και σε ένα άλλο μεγάλο θέμα που ανέκυψε.

Η Super League, η οποία έχει αποφασίσει να διεξάγει το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 με 14 ομάδες, προτείνει να μην ανέβει καμία ομάδα της Football League απευθείας στη μεγάλη κατηγορία στο τέλος της προσεχούς σεζόν!

Ειδικότερα, η πρότασή της (προκειμένου να μείνουν 14 ομάδες του χρόνου) είναι ο 15ος και ο 16ος της Super League να υποβιβαστούν απευθείας, ενώ ο 13ος και ο 14ος να παίξουν σε play-out με τον πρώτο και τον δεύτερο της Football League, με φόντο δύο θέσεις.

Η πρόταση της Super League αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Football League, η οποία θέλει οπωσδήποτε δύο ομάδες της να ανεβαίνουν απευθείας στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Η κόντρα των δύο λιγκών, λοιπόν, θα οδηγηθεί αναγκαστικά στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει εν τέλει για το πόσες ομάδες θα πέσουν από τη Super League, πόσες ομάδες θα ανέβουν από τη Football League, αλλά και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στο Δ.Σ. της Super League έπεσε και άλλη μία πρόταση στο τραπέζι για απευθείας υποβιβασμό τριών ομάδων (14ος, 15ος, 16ος), απευθείας άνοδο του πρωταθλητή της Football League και αγώνα μπαράζ του 13ου της Super League με τον δεύτερο της Football League. Η πρόταση αυτή, όμως, δεν πέρασε.

(sdna.gr)

Σχετικά άρθρα

Eπιβραβεύει τις νταμπλούχες του ΠΑΟΚ ο Σαββίδης!
Ντουμπόφ: «Θα είμαι μέλος της επόμενης ημέρας της Πάφου»
Πάει και για Γιόνσον ο Ηρακλής;
O Tζόλης για τον τελικό του Champions League και την… επόμενη ομάδα του!
Europa: «Κλείδωσαν» οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Υπογράφει ο Βεζένκοφ
Next Article Πάρτι-έκπληξη στην προετοιμασία (pic)

Τελευταία νέα

Συγκινημένος ο Μπούτσκος στο «φινάλε» της σεζόν: «Πολεμιστές κι όχι επισκέπτες»
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ
30 May, 2026
Champions League: Οι ενδεκάδες του μεγάλου τελικού
ΔΙΕΘΝΗ
30 May, 2026
Μήτρου Λονγκ: «Νιώθω ευλογημένος, θέλω τίτλο με τον Άρη»
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
30 May, 2026
Τέλος από τη Λίβερπουλ ο Σλοτ!
ΔΙΕΘΝΗ
30 May, 2026
Follow US