By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: Η βραδιά του Μαραντόνα στην Τούμπα (vid)
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedMULTIMEDIAVIDEOΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βραδιά του Μαραντόνα στην Τούμπα (vid)

Τhessports
Last updated: 06/10/2019 12:02
Τhessports
Share
SHARE

Ακριβώς 31 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6/10) από την ημέρα που ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, αποθέωνε την Τούμπα, τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του.

Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Οκτωβρίου του 1988 και η Νάπολι του θρυλικού «Ντιεγκίτο» ερχόταν στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του κυπέλλου UEFA, στη ρεβάνς του 1-0 στο «Σαν Πάολο».

Η Τούμπα είχε γεμίσει ασφυκτικά δυόμισι ώρες πριν τη σέντρα, κάνοντας τον Γιάννη Διακογιάννη που μετέδιδε τον αγώνα για την ΕΡΤ να λέει: «Στις εξέδρες είναι πάνω από 45.000, τώρα πως μπήκαν και πως χώρεσαν κανείς δεν ξέρει».

Παρά το εκπληκτικό ματς των παικτών του, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και έμεινε με την ικανοποίηση της ισοπαλίας (1-1) που διαμορφώθηκε με τα γκολ του Καρέκα στο 17’ και του Σκαρτάδου στο 64’.

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο στο κόρνερ του Μαραντόνα. Ο «μάγος» πήγε να εκτελέσει στη μεριά της θύρας 4, η οποία τον αποδοκίμασε έντονα, ρίχνοντάς του αντικείμενα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το παιχνίδι.

ΠΑΟΚ (Ρίνους Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης (62′ Τσουρέλας), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης (46′ Σμολ), Φερνάντο, Αλεξανδρίδης.

Νάπολι (Οτάβιο Μπιάνκι): Τζουλιάνι, Φεράρα, Φραντσίνι, Κοραντίνι, Αλεμάο, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι (46′ Καρανάντε), Καρέκα, Μαραντόνα, Φούζι.

Τελικά ο Μαραντόνα κατάφερε να το εκτελέσει και μετά το σφύριγμα της λήξης δήλωνε: «Εχω παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Δεν μπορούσαμε να βρούμε καθόλου ρυθμό. Ακόμα και για τους παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν δύσκολο, θα μπορούσαν να τα πάνε ακόμα καλύτερα, ήταν ένας παράξενος αγώνας», δήλωνε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην κάμερα της RAI, ο μεγάλος Ντιέγκο υποκλινόμενος στον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Σχετικά άρθρα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
«Αποσύρθηκε για Τζόλη η Ρόμα»
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Σάσα και Σούντγκρεν στέλνουν το… μήνυμα για Ολυμπιακό (pics)
Next Article Μπούτνερ: «Με ήθελε ο ΠΑΟΚ…»

Τελευταία νέα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Πάει και για Μήτογλου ο Ηρακλής!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Follow US