By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: «Σχεδόν μισό δις η επένδυση Σαββίδη στο Πόρτο Καρράς»
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedLIFE

«Σχεδόν μισό δις η επένδυση Σαββίδη στο Πόρτο Καρράς»

Τhessports
Last updated: 31/10/2019 16:30
Τhessports
Share
SHARE

Στον Metropolis 95.5 μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην επένδυση που θα κάνει, όπως όλα δείχνουν, ο Ιβάν Σαββίδης στο Πόρτο Καρράς στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το μπάσιμο Σαββίδη για την εξαγορά του «Πόρτο Καρράς»: «Υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας από μία μεγάλη εταιρία που διαχειρίζεται το ζήτημα της πώλησης που το έχει αναθέσει η “Τεχνική Ολυμπιακή”. Σήμερα έχει φανεί ο κ. Σαββίδης και ο όμιλος των επιχειρήσεών του είναι στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του “Πόρτο Καρράς”. Αναμένουμε να το δούμε. Το “Πόρτο Καρράς” είναι ένα μικρό “Ελληνικό” για τη Χαλκιδική. Είχε και τα προβλήματά του με την έννοια του εκσυχρονισμού, της καθημερινότητας κλπ. Εαν έρθει ένας επενδυτής με το μέγεθος του κ. Σαββίδη και με τέτοια εμπιστοσύνη στην αγορά, αντιλαμβάνεστε ότι αλλάζει το τοπίο».

Για τον συμβολισμό των επενδύσεων που κάνει στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης, δεδομένου ότι το “Πόρτο Καρράς” είναι ένα εμβληματικό ξενοδοχείο για τη Χαλκιδική: «Προηγουμένως χρησιμοποίησα μεταφορικά τη λέξη “Ελληνικό” γιατί σε ολόκληρη τη Μεσόγειο δεν υπάρχει προς διάθεση τέτοιο ακίνητο το οποίο είναι ουσιαστικά ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα. Εκτός από τα ξενοδοχεία, έχει μαρίνα, αδειοδοτημένο ελικοδρόμιο, άδεια καζίνο, γήπεδο γκολφ με δεύτερη άδεια στα σκαριά. Και φυσικά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η άδεια δόμησης που υπάρχει για τουλάχιστον 100 σπίτια, τις λεγόμενες τουριστικές κατοικίες. Ολα αυτά μετά και την ολοκλήρωση της μεγάλης δικαστικής διαμάχης με το λεγόμενο «Σκάνδαλο Πάχτα» και αυτό είναι και μεγάλο χαρτί για τον επενδυτή. Ουσιαστικά, τα επόεμνα χρόνια δημιουργηθεί εκεί ένα τουριστικό χωριό σε ευρωπαϊκά πρότυπα και θα αλλάξει τον χάρτη. Σκεφτείτε ότι εν λειτουργίαα, χωρίς τις παραπάνω επενδύσεις, έχει πάνω από 1000 εργαζομένους σύν πόσους ακόμη στην περιοχή. Αρα μιλάμε για μια επένδυση που θα αναδείξει τη Χαλκιδική και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα με ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, ένα σύνθετο τουριστικό θέρετρο που θα φέρει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση».

Για το πού μπορεί να φτάσει το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης: «Τουλάχιστον αυτό που υπάρχει από τη διαδικασία το 2018 και με βάση τις εκτιμήσεις των τραπεζών, μιλάμε για μία αξία 375 εκατομμύρια ευρώ. Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση γιατί στην πορεία όλα θα είναι ¨στο τραπέζι”. Η “Τεχνική Ολυμπιακή” είναι στο Χρηματιστήριο και είναι υποχρεωμένη να ανακοινώνει οποιαδήποτε κίνηση κάνει ως εταιρία για τις θυγατρικές της. Αρα όλα θα είναι στο φως».

Για το πότε πιστεύει ότι θα ολοκληρωθεί το έργο: «Η εκτίμησή μου, συνολικά από την αγορά, είναι ότι μέσα στο 2020 θα έχει νέο ιδιοκτήτη η συγκεκριμένη έκταση. Αυτό νόμιζω ότι δίνει μια διαφορετική προσέγγιση για τη σεζόν του 2020 και κυρίως για το 2021. Γιατί προβλέπεται, τουλάχιστον από τον σχεδιασμό που υπάρχει και από άλλες εταιρίες κυρίως αμερικανικών αλλά και ελληνικών συμφερόντων, πέρα από αυτής του κ. Σαββίδη, ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα 100 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει το “Πόρτο Καρράς” το στολίδι που ήταν παλιά».

Σχετικά άρθρα

Έκανε πίσω για Γιαννούλη ο Ολυμπιακός!
«Ανέβηκε» ο ΠΑΟΚ: Η πρόταση για Γιαννούλη στην Άουγκσμπουργκ
Συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ Ομορούγι και Περσίδης
ΠΑΟΚ: «Πρώτη» για Μάτος – Βιεϊρίνια και σύσκεψη με Σαββίδη!
Έκανε… άνω κάτω τη Λίβερπουλ ο Λόβρεν!
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον ΠΑΟΚ»
Next Article Ναυάγιο με Σκουρτόπουλο λόγω… ΑΣ ΠΑΟΚ!

Τελευταία νέα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
Follow US