By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
ThesSportsThesSports
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • LIFE
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Αναζήτηση
Reading: «Δεν είναι δεσμευτική η απόφαση του CAS για την Εφέσεων»
Share
Font ResizerAa
ThesSportsThesSports
Font ResizerAa
Αναζήτηση
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
FeaturedΠΑΟΚΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι δεσμευτική η απόφαση του CAS για την Εφέσεων»

Τhessports
Last updated: 08/12/2020 20:37
Τhessports
Share
SHARE

Για την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας που ξανανοίγει, μετά από την απόφαση του CAS μίλησε ο νομικός,  Γρηγόρης Ιωαννίδης στο «Αθλητικό Metropolis».

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Υπάρχει το θέμα της δικαιοδοσίας που προσβλήθηκε και το CAS είπε ότι η Επιτροπή έχει δικαιοδοσία να εξετάσει το ζήτημα. Οι αποφάσεις του CAS δεν είναι δεσμευτικές, είναι διαιτησίας. Είναι δεσμευτικές μόνο για τα μέρη που συμμετέχουν, δεν είναι όμως δεσμευτικές για τις επιτροπές.

Υπάρχουν λίγες πιθανότητες, αν και μπορεί να το κάνει, να πει πάλι δεν θα μπω στην ουσία, αλλά θα πρέπει να δώσει μία λογική εξήγηση και να μην πει ξανά πως δεν έχει δικαιοδοσία. Εγώ πιστεύω ότι για λόγους ευθιξίας και νομικής ανεξαρτησίας θα κάνουν τον κόπο να εξετάσουν την υπόθεση και να μπουν στην ουσία».

Για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Ξάνθη, που εγκρίθηκε από την ΕΕΑ, και αν επηρεάσει την τελική απόφαση είπε: «Ίσως σε ένα μικρό ποσοστό, αλλά η Επιτροπή Εφέσεων θα εξετάσει το αδίκημα για εκείνη την χρονική περίοδο. Τα περιστατικά που ήταν σε ισχύ και το ιδιοκτησιακό καθεστώς όπως ήταν τότε».

Υπογράμμισε ότι: «Η απόφαση, αν θυμάμαι καλά, μπορεί να εφαρμοστεί στην τρέχουσα περίοδο, αν δεν μπορεί θα πρέπει στην επόμενη. Θα πρέπει να εξηγήσουμε, ότι στην περίπτωση που θα επιβληθεί ποινή πρέπει να είναι αναλογική με το αδίκημα. Οι δικαστές που δικάζουν, εξετάζουν πολλά πραγματικά περιστατικά, φαντάζομαι και την έκθεση της ΕΕΑ.

Αν ακολουθήσετε κάποια άλλα παραδείγματα, θα δείτε ότι οι Πειθαρχικές Επιτροπές προτιμούν την ποινή της συμμόρφωσης για πρώτη φορά και το χρηματικό πρόστιμο. Εκτίμηση θα ήταν επικίνδυνο να κάνουμε. Με βάση αυτά που διαβάσαμε, αν έχει διαπραχθεί αδίκημα η πιο δίκαιη ποινή θα είναι το πρόστιμο».

Σχετικά άρθρα

Τεσσάρα για την Εθνική Νέων στην Τούμπα!
H FIFA δικαίωσε τον Πάβισιτς – Πάει στο CAS ο Άρης
Ο ΠΑΟΚ σε ρυθμούς… Μουντιάλ!
Αντέδρασε στις φήμες ο Ντεσπόντοφ: «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ!»
«Αποσύρθηκε για Τζόλη η Ρόμα»
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Previous Article Κορονοϊός: Έπεσε από την κορυφή η Θεσσαλονίκη
Next Article Με Τσόλακ ο Γκαρσία

Τελευταία νέα

«Κλείδωσε» η άφιξη του Σπανούλη
ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΕΕΑ στον Προμηθέα!
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Πάει και για Μήτογλου ο Ηρακλής!
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
9 June, 2026
«Καμπάνα» της ΔΕΑΒ σε Παναθηναϊκό και Γιαννακόπουλο
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
9 June, 2026
Follow US